Video: Pikkuhuuhkajien pelit väliin jättänyt huippulupaus takoi harvinaisen hattutempun Englannissa – maalitahti sarjan ylivoimaisesti paras

Julkaistu:

Huuhkajat
20-vuotias Marcus Forss loisti lauantaina Englannin Ykkösliigan ottelussa Southend–AFC Wimbledon.
Suomalaiskärki Marcus Forss iski hattutempun kotijoukkue Southendin verkkoon, ja Wimbledon voitti ottelun 4–1.

Hattutemppu oli todellinen harvinaisuus, sillä tilastopalvelu Optan mukaan vain yksi toinen Wimbledonin pelaaja on onnistunut tekemään kolme maalia vieraskentällä samassa pelissä.

Hän on Joe Pigott, joka viimeisteli hattutempun tämän vuoden helmikuussa Rochdalea vastaan.
Forss, 20, pelaa Wimbledonissa lainalla Championship-seura Brentfordista. Forss on edustanut uutta seuraansa nyt kuudessa sarjaottelussa, joissa hän on takonut seitsemän maalia.

Kolmannen polven huippufutaaja Forss majailee Ykkösliigan maalipörssin jaetulla kolmossijalla. Hänen maalitahtinsa per minuutti on muihin sarjan maalitykkeihin nähden aivan ylivoimainen.

Forss heiluttanut verkkoa keskimäärin 52 minuutin välein. Esimerkiksi maalipörssiä 10 osumalla johtava Peterborough’n Ivan Toney on osunut joka 106:s peliminuutti.


Wimbledonin tilapäismanageri Glyn Hodges – Kopareissakin peliurallaan käväissyt entinen Walesin maajoukkuemies – innostui Forssin esityksistä.

– Hän osaa tehdä kaikenlaisia maaleja, se on hänessä mahtavaa. Jokainen hänen viimeistelemänsä osuma on erilainen. Harjoituksissa hän laukoo vauhdikkaasti sisään vasurillaan ja oikeallaan. Jos hän saa maalipaikan pelissä, hän osuu aina maalipuiden väliin. Nyt laukaukset upposivat verkkoon, Hodges sanoi London News Onlinen mukaan.

Hodgesin mukaan Pikkuhuuhkajien valmentaja Juha Malinen olisi halunnut kutsua Forssin mukaan joukkueeseensa parhaillaan käynnissä oleviin EM-karsintoihin. Forss pani kuitenkin seurajoukkueen maajoukkueen edelle.

– Forss kysyi minulta, haluanko hänen pysyvän täällä. Vastasin, että ilman muuta, mutta aina se ei ole mahdollista, Hodges kertoi.

– Hän otti sitten itse yhteyttä Palloliittoon ja pyysi luvan jäädä. Suomessa varmastikin nähdään, kuinka tärkeää hänelle on pelata tällä tasolla. Haluankin siksi kiittää Palloliittoa ja tietysti Marcusta, joka pelasi loistavasti ja teki hattutempun.


Englantiin jo 13-vuotiaana muuttanut Forss on edustanut Suomea kolmessa alle 21-vuotiaiden maaottelussa ja tehnyt niissä yhden maalin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt