Topparipari kehotti loukkaantunutta Paulus Arajuurta vaihtoon – Arajuuri: ”Ei ole kauhean helppo luovuttaa tuollaisessa pelissä”

Julkaistu:

huuhkajat
Paulus Arajuuri loukkasi polvensa Bosniaa vastaan heti alkuminuuteilla. Hän sinnitteli kuitenkin kentällä puoleen tuntiin asti, jolloin Bosnia iski avausmaalin Arajuuren takaa.
Topparipari Joona Toivio näki Paulus Arajuuren kärsivän ja kehotti tätä jo ennen maalia menemään vaihtoon.

– Mä yritin tsempata Paulusta. Sitten se alkoi näyttää pahalta. Oli pakko sanoa Paulukselle, että menet pois jos pitää mennä pois. Et sä voi jäädä kentälle, jos se on paha.

– Kaikki tietävät, että hän haluaa pelata, mutta jos se on niin paha, ettei pysty, niin sitten on pakko mennä pois. Pitkään hän sinnitteli. Tiesin, ettei tunnu kauhean hyvältä pelata. Varmaan kaikki sen näkikin.

Toivio ei silti usko, että vamma vaikutti Bosnian avausmaaliin.

– En ihan tarkkaan muista, miten maali tuli. Paulus oli kai ajautunut laitaan. En tiedä, olisiko hän terveenäkään pystynyt sitä estämään.

Arajuuri kertoi ottelun jälkeen hypänneensä vastustajan kylkeen ja ilmeisesti pudonneensa tämän jalan päälle.

– En tiedä, mitä siinä tapahtui, mutta kuului joku ikävä ääni polvesta.

– Koitin jatkaa, mutta ei siitä tullut mitään. Nyt ei auta muu kuin päätä pystyyn. Meillä on kaikki omissa käsissä. Ehkä tämä on meille hyvä herätys, Arajuuri sanoi.

Hän ei osannut suoraan sanoa, olisiko pitänyt tulla jo aiemmin vaihtoon.

– Itse koin… Se oli vaikeaa, kun voitin tilanteitani. Sieltä ei ollut helppo tulla pois, kun on tuollainen peli.

– Itse uskoin, että kyllä se kipu lähtee, mutta sitten tuli muutama tilanne, missä huomasin, että ei enää pysty liikkumaan. Sitten tulin pois. Ei ole kauhean helppo luovuttaa tuollaisessa pelissä. Niin kauan, kun pystyy juoksemaan ja seisomaan, kuvittelee että pystyy pelaamaan.

Arajuuri ei lähtenyt arvioimaan, pystyykö pelaamaan tiistaina Armeniaa vastaan.

Kanerva: Seuraavaksi lääkärin rooliin

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva kertasi ottelun jälkeen Paulus Arajuuren loukkaantumista.

– Tuli signaali, että katsotaan, katsotaan. Jossain vaiheessa hän teki sen päätöksen, ettei enää tunnu hyvältä. Sitten teimme vaihdon. Toivottavasti ei ole mistään vakavammasta kysymys. Tietenkin Armenia-matsi tulee todella nopeasti. Vähän pelkään, ettei hän ole käytettävissä, Kanerva sanoi.

Kanerva jatkoi vielä, että pelaajat päättävät paljon siitä, pystyvätkö pelaamaan.

– Pelaaja tuntee parhaiten tilanteen. Lääkäri käy nopeasti tsekkaamassa tilanteen, mutta eivät pysty hirveän tarkkaa diagnoosia tekemään. Sama se on puujalan tai vastaavan suhteen. Jotkut tällit menevät ohi, ja pelaajat pystyvät pelaamaan. Se on aika paljon pelaajien päätettävissä, mitä tehdään.

– Täytyy kai laittaa itsensä seuraavaksi lääkärin rooliin, jotta pääsee juttelemaan pelaajien kanssa kentälle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt