Huuhkajille tyly tappio – EM-unelma edelleen omissa käsissä!

Julkaistu:

Huuhkajat
Suomi koki tylyn vierastappion Bosnialle EM-karsinnoissa.
Bosnia ja Hertsegovina–Suomi 4–1

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen unelma arvokisoihin etenemisestä on yhä omissa käsissä, mutta koki lauantai-iltana pienen kolauksen, kun Bosnia oli Zenicassa pelatussa EM-karsintaottelussa selvästi parempi lukemin 4–1.

Kotijoukkue hallitsi ottelua etenkin ensimmäisellä jaksolla, ja Izet Hajrovicin avausmaali puolen tunnin pelin kohdalla oli täysin ansaittu.

Vajaat kymmenen minuuttia Hajrovicin maalin jälkeen Bosnia tuplasi johtonsa – tällä kertaa ei tosin niin ansaitusti. Slovakialaistuomari Ivan Kruzliak tuomitsi Bosnialle rangaistuspotkun, kun hän katsoi pallon osuneen boksin sisällä Pyry Soirin käteen. Hidastukset kuitenkin näyttivät, että pallo osui Soirin rintaan.

Miralem Pjanic laittoi rangaistuspotkun varmasti sisään ohi Lukas Hradeckyn.

Toisella jaksolla Markku Kanerva yritti herätellä Suomen hyökkäystä ottamalla kentälle pitkän loukkaantumisen jälkeen kuntoutuneen Joel Pohjanpalon.

Bosnia meni kuitenkin menojaan. 58. minuutilla Pjanic viimeisteli illan toisensa ja 73. minuutilla Armin Hodzik kaunisteli johtolukemat jo 4–0:aan.

Suomen lohdutusosuma syntyi 79. minuutilla. Sen viimeisteli pirteästi pelannut Pohjanpalo.

Suomi pysyy yhä karsintalohko J:n kakkospaikalla. Kolme pistettä perässä oleva Armenia voi tosin nousta samoihin pisteisiin, kun se kohtaa myöhemmin lauantaina Liechtensteinin.

Suomi pitää tässäkin tilanteessa kuitenkin paikkansa Armenian edellä, sillä tasapisteissä ratkaisee ensimmäisenä keskinäiset ottelut. Suomi voitti Armenian vieraskentällä maaliskuussa 2–0.

Suomi ja Armenia kohtaavat tiistaina Turussa ottelussa, joka on Suomen EM-unelman kannalta äärimmäisen tärkeä.

Tämän jälkeen Suomella on kuluvissa EM-karsinnoissa jäljellä vielä kotiottelu Liechtensteinia ja vierasottelu Kreikkaa vastaan.

Artikkelia korjattu kello 22.58: Tasapisteissä ratkaisee ensin keskinäinen ottelu, sen jälkeen maaliero.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt