Teemu Pukki kohtaa EM-karsinnoissa bosnialaisen joukkuetoverinsa: ”Olemme hyviä ystäviä”

Julkaistu:

Huuhkajat
Hyökkääjä Teemu Pukki toivoo, että pääsee palaamaan Norwichiin voittajana.
Teemu Pukki on takonut meneillään olevassa jalkapallon EM-karsinnassa viisi maalia neljässä viime pelissä, siis yhtä vaille kaikki Suomen maalit. Kun siihen ynnätään mainiot tehot myös Englannin Valioliigassa, ei ole ihme, että lauantainen karsintavastustaja Bosnia-Hertsegovina pitää miestä merkattuna tärkeässä kotiottelussaan.

– Tiedostan, että ehkä nyt tarkemmin seurataan. Sen olen Englannissakin huomannut, Pukki mietti ottelun aattopäivänä Zenican stadionilla, Suomen valmistautuessa viimeistelyharjoituksiinsa pittoreskilla areenalla miellyttävässä alkuillan lämmössä.

– Silloin on vain oltava astetta terävämpi ja valmiimpi, kun se paikka tulee. Ei siihen ole mitään vippaskonsteja, samalla lailla pelaan kuitenkin (kuin ennenkin), Bosnian kahdella maalillaan kesäkuussa Tampereella upottanut Pukki jatkaa.


Pukki iloitsee kärkimies Joel Pohjanpalon sekä kapteeni Tim Sparvin paluusta. Pohjanpalo palaa pitkästä, pitkästä aikaa maajoukkueeseen loukkaantumisvitsauksen jäljiltä, ja edellisen pelin pelikiellon takia hukannut Sparv on hänkin taas valmiina.

– Olen tosi iloinen "Jollen" (Pohjanpalo) puolesta. Hänellä on ollut vaikeita aikoja, mutta nyt päässyt takaisin. Hänen tasoistaan kärkeä joukkue tarvitsee, itsekään ei niin kauhean tasoton kärki sanoo.

– Ja Timillä on iso merkitys joukkueelle. Hänellä on kokemusta, ja hän saa meistä ehkä enemmän irti. Iso ja tärkeä palanen meidän joukkuetta.

Oma porkkanansa lauantain pelillä on myös leipätyöhön. Norwichin joukkuetoveri Mario Vrancic on bosnialainen, ja kaksikko on Pukin mukaan käsitellyt lauantain odotettua kohtaamista.

– Olemme hyviä ystäviä ja olemme puhuneet tästä pelistä paljon. Antoiko hän minulle vinkkejä (Bosnian peittoamiseen)? No ei, mutta toivon, että voin palata Norwichiin voittajana, jälleen, Pukki nauraa viitaten vielä kesäkuun voittoisaan kohtaamiseen.

Suomen miesten maajoukkue kohtaa lauantaina EM-karsintaottelussa Bosnian. Ottelu alkaa kello 19. Ilta-Sanomat seuraa ottelua hetki hetkeltä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt