Tämä sinun pitää tietää Huuhkajien lohkon ratkaisevista karsintaotteluista – klikkaa Suomen tie EM-kisoihin pistelaskurilla!

Suomi tarvitsee kaksi pistettä kahdesta ottelusta varmistaakseen kisapaikan. Myös Italia voi auttaa Huuhkajia.

Huuhkajat on lähellä lopputurnauspaikkaa jalkapallossa.

11.10.2019 10:37 | Päivitetty 12.11.2019 12:53

Huuhkajat pelaa perjantaina kello 19 Helsingissä viimeistä edellisen EM-karsintaottelunsa. Vastaan tulee lohkojumbo Liechtenstein.

Voittamalla kamppailun Suomen miesten jalkapallomaajoukkue pelaa ensimmäistä kertaa historiansa aikana EM-lopputurnauksessa ensi kesänä.

Kisapaikka varmistuu myös sillä, että Suomi saa kaksi pistettä kahdesta viimeisestä kamppailustaan. Joukkue matkaa päätösotteluun Ateenaan, jossa vastaan tulee Kreikka.

Kisapaikka voi ratketa jo perjantaina, vaikka Suomi ei jostain syystä onnistuisi voittamaan Liechtensteinia tai jopa häviäisi sille.

Tämä vaatisi Armenian kompurointia kotikentällään Kreikkaa vastaan sekä Bosnia-Hertsegovinan kotonaan Italiaa vastaan.

Toisin sanoen, jos Armenia ei voita Kreikkaa, se ei voi enää tavoittaa Suomea. Jos Bosnia ei voita Italiaa, se ei voi enää tavoittaa Suomea.

Armenia pelaa Kreikkaa vastaan samaan aikaan kuin Suomi. Bosnia ja Italia pelaavat 21.45 Suomen aikaa, joten on mahdollista, että Suomessa joudutaan jännittämään sen kamppailun lopputulosta. Siinä tapauksessa Suomen kisapaikka voi ratketa kello 23.30 aikoihin.

Tämä kaikki siis mikäli Suomi ei voita Liechtensteinia.

Mikäli Suomi ei voita ja Bosnia ja/tai Armenia voittaa, ratkaisu menee maanantaille. Bosnia pelaa Liechtensteinia vastaan vieraskentällä ja Armenia matkaa Italiaan.

Italia on varmistanut jo kisapaikkansa, mutta se voi päästä EM-kisalohkoja arvottaessa ylimpään koriin, mikäli joukkue on eniten pisteitä keränneiden lohkovoittajien joukossa. Lisäksi joukkueen pelaajat eivät ole varmistaneet kisapaikkaansa, vaikka joukkue on. Italialla on siten vielä panosta karsinnoissa.

Suomi voi vielä päätyä tasapisteisiin Bosnian ja/tai Armenian kanssa, jos se jää tasapeliin Liechensteinia vastaan, häviää Kreikalle ja päävastukset voittavat molemmat ottelunsa.

Tasapisteissä Bosnia on Suomen edellä keskinäisten pelien perusteella. Suomi on puolestaan keskinäisten otteluiden vertailussa Armeniaa parempi.

Syötä kotivoitto (1), tasapeli (x) tai vierasvoitto (2) joka peliin alla olevaan J-lohkon otteluohjelmaan. Sarjataulukko päivittyy sitä mukaa kun syötät merkintöjä.

Jos et näe otteluohjelmaa ja sarjataulukkoa, löydät sen täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?