Hylkääkö Huuhkajat kritiikkiä herättäneen Qatarin? Näin kommentoi maajoukkuepäällikkö

Huuhkajien viime talven leiri Qatarissa herätti paljon kritiikkiä.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva veti joukkueen harjoituksia tiistaina Helsingin Pallokentällä. Tammikuussa vuorossa on harjoitusleiri etelän lämmössä.

9.10.2019 13:57

Asia nousi uudelleen keskusteluun entisen maajoukkuekapteenin Jari Litmasen tuoreen Qatarin-vierailun jälkeen. Suomen maajoukkueen kannattajayhdistys SMJK julkaisi maanantaina verkkosivuillaan kannanoton, jossa se toivoi Palloliitolta tarkempaa harkintaa tulevista leirikohteista.

– Suomen Maajoukkueen Kannattajat ry toivoo maajoukkueen harjoitusleirien kohdetta valittaessa huomioitavan sen, toteutuvatko järjestäjämaassa ihmisoikeudet jakamattomasti ja yhdenvertaisesti, SMJK sanoo.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Huuhkajat ei ole ensi talvena ensisijaisesti suuntaamassa Qatariin, vaan leirikohteeksi on ehdolla Marbella. Yksi mahdollinen harjoituspelin vastustaja eteläisessä Espanjassa olisi Norjan maajoukkue, jonka kanssa Suomi on jo käynyt keskusteluja.

Maajoukkuepäällikkö Lennart Wangel ei kiistä eikä vahvista tietoa.

– On liian aikaista sanoa siitä vielä mitään.

Onko keskusteluja kuitenkin käyty?

– Tutkimme eri vaihtoehtoja tammikuulle. Siinä oleellisin ongelma on löytää vastustajia. Vain harva maa pelaa tammikuussa, Wangel vastaa.

– Lisäksi osa maista lyö vastustajan lukkoon vasta marraskuussa. Se on meille liian myöhään. Haluamme saada asiat kuntoon aikaisemmassa vaiheessa.

Wangelin mukaan urheilullisesti harjoitusleirikohteen valinnassa on tärkeää saada A-maajoukkueelle hyvät harjoitusolosuhteet sekä kaksi laadukasta maaottelua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?