Teemu Pukin äiti paljastaa uutuuskirjassa: lenteli poikansa avuksi eri puolille Eurooppaa kuukausittain – syy oli hyvin arkinen

Teemu Pukin Teija-äitiä ei julkisuus kiinnosta. Hän antoi kuitenkin harvinaisen haastattelun uutuuskirjaan futisäitiydestä.

Teemu Pukin äiti on ylpeä poikansa saavutuksista, mutta jännittää pelejä valtavasti, kertoo uutuuskirja.

8.10.2019 15:39

Teija Pukki kertoo tuoreessa Futisäidin käsikirjassa (Readme.fi), millainen suhde hänellä on Teemu-poikansa harrastukseen, josta myöhemmin tuli ammatti. Teija Pukki suostui harvinaiseen haastatteluun, koska kirjan aiheena on jalkapalloäitiys, joka on hänen sydäntään lähellä.

Äiti-Pukki oli vahvasti mukana poikansa harrastuksessa junioriaikoina. Hän oli Teemun nappulajoukkueen talkooporukassa ja perheen isä Tero Pukki oli joukkueen huoltaja. Kentän laidalla Teija Pukin sydän oli usein kurkussa.

– Pelejä en yleensä seurannut muiden vanhempien kanssa yhdessä, vaan vähän sivummalla itsekseni. Mikään kentälle huutajatyyppi en ole ikinä ollut, mieluiten jännitin pelejä ja kontrolloin omaa jännittämistäni jossain sivummalla, Teija Pukki kertoo Outi Juurikaisen kirjoittamassa kirjassa.

Teemu Pukki siirtyi ensi kerran ulkomaille jo tammikuussa 2008, jolloin hän oli vasta 17-vuotias. Äiti otti vuorotteluvapaata töistä ja lähti vuodeksi Sevillaan poikansa tueksi. Myöhemminkin Teija Pukki on tarvittaessa lentänyt Teemun avuksi.

– Ennen kuin Teemu löysi puolisonsa, minulla oli tapana käydä kerran kuukaudessa tekemässä vähän perusteellisempi siivous Teemun asunnolla, missä päin Eurooppaa hän milloinkin pelasi. Köpiksessä käydessäni tein ruokaa Teemulle ja hänen ystävälleen Lukelle (maajoukkuemaalivahti Lukas Hradecky, jonka kanssa Pukki pelasi yhdessä Bröndbyssä).

  • Teemu Pukin Teija-äiti kommentoi toisinaan poikansa onnistumisia Twitterissä:

Teija iloitsee poikansa menestyksessä, mutta näkee siinä myös lieveilmiöitä.

– Totta kai tuntuu hyvältä, että poika pärjää ammatissaan. Mutta en minä kovin aktiivisesti lue Teemusta kertovia juttuja enkä enää ollenkaan nettikeskusteluja. Menestystä hehkutetaan, mutta media on armoton maailma silloin, kun pelaajan tai joukkueen uralla kaikki ei suju.

– Maajoukkueen tappiollisen kauden aikana jokaisen hävityn pelin jälkeen jännitti etukäteen, miten lehdistö reagoi ja miten lapset siitä kärsivät. Osa kannattajista kannattaa ehkä vain menestyksen hetkellä, vaikka juuri huonoilla hetkillä sitä tukea tarvittaisiin kaikkein eniten. Ryöpytys vaikuttaa pelaajien itsetuntoon ja tuleviin peleihin, Teija Pukki sanoo kirjassa.

Vaikka Teemu Pukki on urallaan menestynyt niin maaotteluissa kuin Valioliigan peleissä, äidin reaktiot pelien aikana ovat pysyneet samoina.

– Jännitys ei todellakaan vähene lapsen kasvaessa ja menestyessä.

Teija Pukki seuraa poikansa pelejä ainoastaan netin tulospalvelusta.

– Stressaamiseni tarttuu välillä koiraankin, siitäkin tulee levoton!

Samalla kun äiti-Pukki seuraa peliä netin kautta, hän kuuntelee toisessa huoneessa ottelua televisiosta katsovan miehensä reaktioita. Tuloksen lisäksi äidin sydäntä huolettaa vakava loukkaantumisen mahdollisuus.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?