Italiassa vähäteltiin Huuhkajia ja nostettiin esiin Pukin historiallinen maali: ”Suomi joutui odottamaan peräti 42 vuotta” - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Italiassa vähäteltiin Huuhkajia ja nostettiin esiin Pukin historiallinen maali: ”Suomi joutui odottamaan peräti 42 vuotta”

Italian lehdistö kunnioittaa Teemu Pukkia. Suomen muu joukkue ei sen sijaan nauti saapasmaan mediassa kovin suurta arvostusta.

Julkaistu: 9.9.2019 16:33

Italialaislehdistön mukaan Suomen pelaamisesta löytyy määrää, muttei laatua.

Italialaismedian kommentit sunnuntai-illan EM-karsintaottelusta ovat kaksijakoisia. Vierasvoittoa lohkokakkosesta pidetään toki hyvänä tuloksena, mutta peliesitys jätti joidenkin näkemysten mukaan toivomisen varaa.

– Sanotaan nyt näin: Italialta löytyy vahvaa luonnetta, mutta hyökkäysvaihe ei taaskaan vakuuttanut. Pallonhallinta oli hidasta ja linjojen välillä liian suuret etäisyydet. Mielikuvitustakaan ei löytynyt, La Gazzetta dello Sport kirjoittaa.

– Suomen taktinen avain olivat laitapelaajat Robin Lod oikealla ja Lassi Lappalainen vasemmalla. Ollaan rehellisiä: joukkueella on halua omistautua, juoksuvoimaa ja Pukki, mutta aika vähän muuta. Ottelun ratkaissut rangaistuspotku oli toki erittäin kyseenalainen.

”Kuusi kuudesta” otsikoi toinen päivittäin ilmestyvä urheilulehti Tuttosport viitaten Italian puhtaaseen peliin karsintalohkon kärjessä.

– Ottelun alku hymyili Suomelle, mutta tämän jälkeen Italia jätti taakseen ongelmansa rakenteluvaiheessa, mikä oli pitkälti Stefano Sensin ansiota, torinolaislehti näkee, toisin kuin La Gazzetta.

Teemu Pukilla on juoksuvoimaa.

Italian kolmas päivittäisurheilulehti Corriere dello Sport korostaa, että ottelu oli huipputärkeästä vierasvoitosta huolimatta kaikkea muuta kuin helppo.

– Italia joutui ennen 1–0-johtomaaliaan kärsimään melkein tunnin. Voitolla on aivan massiivinen merkitys, sillä se nosti joukkueen jo kuusi pistettä Suomen edelle, roomalaislehti alleviivaa.

Ottelu piskuiseksi, sisukkaaksi ja yhtenäiseksi, mutta teknisesti vaatimattomaksi kuvailtua Suomea vastaan on noteerattu toki muuallakin kuin urheilumediassa.

– Suomi on fyysinen joukkue, joka satsaa keskikentän tiiviyteen. Sen pelaamisesta löytyy määrää, muttei laatua. Suomen 5–4–1-muoto muuttui satunnaisissa vastahyökkäyksissä 3–4–3:ksi, Corriere della Sera kirjoittaa.

– Italia lähti otteluun tarvittavan kypsästi: se ei aliarvioinut itseään perinteisesti heikompaa vastustajaa. Pukin maali oli historiallinen, sillä Suomi joutui odottamaan sitä peräti 42 vuotta, La Repubblica viittaa maiden väliseen tilastohistoriaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?