Italiassa myönnettiin väärä pilkkutuomio ja kysyttiin oleellinen kysymys: ”Kun Suomi on teknologian edelläkävijä...”

Julkaistu:

huuhkajat
Tampereella pelatun EM-karsintaottelun tuomaritoiminta herätti kiivasta keskustelua myös Italiassa.
Vaikka Roberto Mancinin valmentama Italian joukkue hyötyi Suomi-pelin ratkaisseesta tuomariratkaisusta, herätti tilanne kiivasta keskustelua jopa saapasmaassa. On kohtalon ivaa, että sen päähenkilönä oli Sauli Väisänen, joka pelaa nyt jo kolmatta kautta juuri Italiassa.

– Eihän tuo voinut koskaan olla rangaistuspotkun arvoinen tilanne! Telenova-kanavan asiantuntija Enzo Gambaro viittasi tv-studiossa Väisäsen käteen, joka osui palloon.

– Koska Suomi on teknologian edelläkävijöitä, on tragikoomista, että juuri siellä ei saada käyttää VARia. Tämä rankkari oli ihan hatusta vedetty.

Telenovan studiossa mainittiin Suomesta puhuttaessa myös Jari Litmanen, totta kai.

– Hän oli autenttinen huippupelaaja, toisin kuin eräät, muun muassa Milanissa pelannut ex-laitapakki Gambaro jatkoi.

”Viidessä asteessa ilman paitaa”

Kun peli oli tasatilanteissa 0–0 ja 1–1, italialaismediasta oli kuultavissa sekä tyytymättömyyttä että pelokkuutta. Ilmassa oli toki ylimielisyyttäkin.

– Nykyinen Italia on Italia B, mutta senkin olisi voitettava Suomi – siis Suomi – ilman suuria vaikeuksia. Katsokaa nyt noita kannattajiakin! He ovat viidessä asteessa ilman paitaa! eräs Telenovan ”asiantuntijoista” analysoi.

– Olisimme jo avauspuoliajan jälkeen ansainneet ehdottomasti johtoaseman, valtakunnallisen Rain kommentaattori ja ex-maajoukkuepelaaja Antonio Di Gennaro näki Tampereella.


Päävalmentaja Mancini toimi kylmän ammattimaisesti. Hän ei ainakaan aliarvioinut vastustajaansa.

– Pelasimme loistavan ottelun. Koska pyrimme aina hyökkäämään, myös vastustaja saa silloin tällöin maalipaikkoja. Onnittelut Suomelle hyvästä pelistä! Mancini sanoi.

– Olen erittäin tyytyväinen voittoomme, entinen huippupelaaja jatkoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt