Teemu Pukin maali päätti pitkän maalittoman putken Italiaa vastaan, mutta tappioputki lähestyy jo viisikymppisiään

Julkaistu:

Huuhkajat
Teemu Pukki iski rangaistuspotkusta Suomen ensimmäisen maaliin Italiaa vastaan lähes 42 vuoteen.
Huuhkajat ei ehkä onnistunut lauantaina voittamaan Italiaa, mutta tehty maalikin oli harvinaisuus. Edellisen kerran Suomi oli saanut pallon Italian verkkoon lokakuussa 1977, kun Kai Haaskivi osui.

Tuo ottelu Torinossa päättyi kuitenkin murheelliseen 1–6-tappioon. Vaikka Suomi onnistui maalinteossa, vuoden 1975 temppuaan se ei pystynyt uusimaan. Tuolloin Suomi haki 0–0-tuloksella itsenäisen historiansa toistaiseksi ainoan tasapelin Italiaa vastaan.

Kerran Suomi on onnistunut saapasmaan joukkueen myös voittamaan. Se tapahtui Tukholman olympialaisissa vuonna 1912. Italia kaatui ensimmäisen kierroksen ottelussa maalein 3–2. Niissä kisoissa Suomi kampesi itsensä peräti neljän joukkoon asti, mutta kärsi pronssiottelussa tylyn 0–9-tappion Alankomaille.

Teemu Pukki tasoitti ottelun rangaistuspotkusta 72. minuutilla, jolloin toivo eli myös tappioputken päättymisen suhteen. Italia kuitenkin niittasi 2–1-voittomaalin seitsemän minuuttia myöhemmin. Tappio oli Suomella Italiaa vastaan 13:s, kun keskinäisiä otteluita on pelattu 15.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt