Huuhkajien toppari Italian avausmaalista: ”En ehtinyt huutaa”

Julkaistu:

EM-karsinta
Joona Toivion mielestä tilanteessa oli huonoa tuuria.
Suomen miesten jalkapallomaajoukkue ehti pitää kotinurmellaan maalinsa puhtaana viisi kertaa peräkkäin karsintaotteluissa, kunnes Italia lopulta onnistui ohittamaan Lukas Hradeckyn.

Ciro Immobile puski vieraat 1-0-johtoon Tampereen Ratinassa ottelun 59. minuutilla. Federico Chiesa lähetti kierteisen keskityksen oikealta, pallo muutti hieman suuntaa Paulus Arajuuren päästä ja putosi suoraan Immobilen juoksulinjalle Joona Toivion ja Albin Granlundin väliin.

– Katsoin, että pallo tulee suoraan minun päähän, mutta se osui vähän Paulukseen. Jos olisin ehtinyt huutaa, että jätä, mutta en ehtinyt. Siinä oli huonoa tuuria, Toivio kertasi.

Suomen puolustuslinja oli läpi ottelun ahtaalla Italian prässin kanssa. Sen huomasi myös pelinavaustaidoistaan tunnettu Toivio.

– Ei me päästy oikein mihinkään, prässäsivät hyvin ylhäältä.

Vaikka Suomi ottelun hävisikin, onnistui se iskemään ensimmäisen maalinsa Italian verkkoon 42 vuoteen, kun Teemu Pukki upotti rangaistuspotkusta 1–1-tasoituksen 72. minuutilla.

Kylmänviileästi keskelle ampunut Pukki johdatti Suomen myös erikoiseen maalituuletukseen, pieneen rinkiin Suomen vaihtopenkin eteen.

Toivio paljasti, että kyseessä oli joukkueen fysioterapeutin Jari-Pekka Keurulaisen ”kevätjuhlaliike”.

– Japanilainen, se on sen liikkeen nimi. Se on ”Genen” pelipäivän aamuverryttelyliike. Sovittiin, että tehdään se jos tulee maali. Katsotaan otetaanko se mukaan myös jatkossa, Toivio naurahti.

Suomen maalilla pitkän nollaputken Ratinassa ja karsintojen kotiotteluissa pelannut Lukas Hradecky harmitteli tappiota, mutta käänsi heti katseet tulevaan.

– Sovitaan, että tämä oli tilastotappio ja jatketaan lokakuussa voittojen parissa. Ollaan kuuden pelin jälkeen paremmassa tilanteessa kuin osattiin edes uneksia.

Suomen historiallisen ensimmäisen arvokisapaikan metsästys jatkuu lokakuussa vierailulla Bosnia-Hertsegovinaan ja kotiottelulla Armeniaa vastaan Turussa.

– Ollaan pelattu itsemme tosi hyvään asemaan. Nyt on herkullinen tilanne, kaikki on omissa käsissä, Suomen topparina täyden ottelun raatanut Paulus Arajuuri sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt