Italian päävalmentaja: ”Vähän oli kärsimystä, mutta hallitsimme peliä”

Julkaistu:

EM-karsinta
Roberto Mancini oli tyytyväinen ryhmänsä esitykseen Tampereella.
Italialaisleirissä ilmeet olivat muikeat, kun Suomi oli kaatunut 2–1 jalkapallon EM-karsinnan sunnuntain myöhäispelissä Tampereella. Eroa lohkokolmonen Armeniaan on yhdeksän pistettä, ja kierroksia jäljellä enää neljä. Viime vuoden MM-lopputurnauksesta katastrofaalisesti karsiutunut Italia voi varmistaa ensi vuoden EM-turnauspelit lokakuussa, kun vastaan tulevat lohkon kaksi viimeistä eli Kreikka ja Liechtenstein.

– Ottelu Kreikkaa vastaan Rooman Stadio Olimpicolla (seuraavalla kierroksella 12. lokakuuta) voi jo varmistaa kisapääsyn. Toivomme, että Olimpico on yhtä täynnä kuin vuoden 1990 MM-kisoissa, kun olimme nuoria, kesällä 1990 kotikisojen MM-joukkueessa 25-vuotiaana ollut Italian päävalmentaja Roberto Mancini totesi helpottavan Suomi-voiton jälkeen.
Italian luotsiksi MM-karsintakatastrofin jälkeen astunut Mancini oli tyytyväinen ryhmäänsä Tampereen illassa.

– Vähän oli kärsimystä, mutta hallitsimme peliä. Jätkät suoriutuivat kokonaisuutena hyvin, vaikka 1–1-tilanteessa olikin muutama pelästyminen. Pelissä oli kuitenkin niin paljon minua miellyttänyttä, vieraskentällä pelin hallitseminen on aina hyvin positiivinen juttu ja vaihtomiehetkin onnistuivat hyvin. Sitä ratkaisevampaa, mitä enemmän on valinnanvaraa pelaajissa, Mancini jutteli.


– Luonteeseemme kuuluu hyökätä aina, ja sitä näitte tänään. Annoimme vastustajille hyvin vähän.
Italian 1–0-johtomaalin viimeistellyt hyökkääjä Ciro Immobile iloitsi ensimmäisestä maajoukkuemaalistaan sitten syyskuun 2017.

– Tunsin painetta maalittomuudestani tässä paidassa. Mutta tiesin, että se maali tulee vielä. Tänään ei ollut helppoa, mutta pärjäsimme hyvin. Olemme iloisia, aloitamme jälleen (nousun) MM-pettymyksen jälkeen, roomalaisseura Lazion kärkimies hehkutteli.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt