Huuhkajat-tuomio: Italian veskari yritti horjuttaa Teemu Pukkia säälittävällä tavalla – legendaarinen Buffon ei olisi sortunut samaan - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Huuhkajat-tuomio: Italian veskari yritti horjuttaa Teemu Pukkia säälittävällä tavalla – legendaarinen Buffon ei olisi sortunut samaan

Teemu Pukki osui jälleen pilkulta, mutta se ei tuonut Huuhkajille tällä kertaa pisteitä.

Julkaistu: 9.9.2019 6:01

Huuhkajat kärsi sunnuntain EM-karsintaottelussa niukan 1–2-tappion Italialle. Ilta-Sanomien raati kävi ottelun antimia läpi kiertelemättömään tyyliinsä.

Huuhkajat teki sunnuntai-iltana kaikkensa, muttei onnistunut venymään pisteille jalkapallon suurmaihin lukeutuvaa Italiaa vastaan.

Azzurri tuuletti Tampereella 2–1-voittoa. Italia siirtyi 59. minuutilla ottelussa 1–0-johtoon Ciro Immobilen puskumaalilla. Ratinan stadion heräsi villiin kannustukseen vajaa varttitunti myöhemmin, kun Teemu Pukki toi kotijoukkueen rangaistuspotkusta tasoihin.

Italian keskikentän tähti Jorginho pilasi kuitenkin huuhkajaparven ilon 79. minuutilla. Tuomari katsoi puolustaja Sauli Väisäsen syyllistyneen käsivirheeseen ja määräsi pallon suomalaisten kiivaasta protestoinnista huolimatta pilkulle. Jorginho ei erehtynyt ja viimeisteli Italian voittomaalin.

Ilta-Sanomien toimittajat Pekka Holopainen ja Juha Kanerva sekä IS:n jalkapalloasiantuntija Marko Rajamäki nostavat Huuhkajat-tuomiossa esiin ottelun pääpointit.

Pekka Holopainen

Puheenaihe: Skotlantilainen päätuomari Bobby Madden riemastutti täpötäyden Ratinan katsomalla Stefano Sensin kevyen kontaktin Teemu Pukkiin rankkarin arvoiseksi. Valitettavasti hän oli yhtä armoton lähikudin käsi irti kropasta peittäneelle Sauli Väiseselle. Vaikutti huonon vihellyksen huonolta kuittaukselta.

Punainen kortti: Sellaisen olisi aivan hyvin ansainnut Italian maalivahti Donnarumma komeljanttaritouhustaan ennen Pukin rankkaria. Legendaarinen (Gianluigi) Buffon ei moiseen tuomarin provosointiin olisi sortunut, ei ainakaan keltainen kortti alla. Pukkiin psyykkaus puri heikosti.

Tähti: Italia laukoi parikymmentä kertaa enemmän kuin Suomi. Se ei yllättänyt, ja oli selvää, että tänä iltana Huuhkajien toisenkin tähtipelaajan Lukas Hradeckyn paita kastuu ja nyt muustakin kuin pelinjohtamisesta. Pari maagista koppia ja rankkarintorjunta paria senttiä vajaa.

Päivän tyyli: Albin Granlund on ilmeisesti niin tuntematon maajoukkuemies, että Pasi Rautiainen sekoitti hänet Viasatin studiossa Klaus "Klasu" Granlundiin. Koska jonnet ei muista, todetaan, että tanskalaishyökkääjä Granlund, 62, oli Rautiaisen pelikaveri HJK:ssa 30 vuotta sitten.

Päivän ilmiö: Vaikka Italia ei päässyt vuoden 2018 MM-kisoihin ja vuoden 2016 vahvasta EM-ryhmästäkin on jäljellä vain rippeet, se jyrää jälleenrakennusversionakin lohkosta kisoihin jopa pistemenetyksittä. Ilmiömäistä on, että vaikka Suomi on jo ottanut budjetoidut Italia-tappionsa, se etenee tätä menoa vaivatta EM-kisoihin.

Huuhkajien luottovahti Lukas Hradecky teki lukuisia näyttäviä torjuntoja.

Juha Kanerva

Puheenaihe: Kreikan ja Bosnia-Hertsegovinan konttaaminen jatkui eilen, mikä tarkoittaa hyvää Suomen kisahaaveille. Armenia osoitti, että se voi ainakin kotikentällään kiusata suurempiaan, ja joukkue kerää jatkossakin pisteitä. Suomi ei käyttänyt mahdollisuuttaan pesäeron tekemiseen, mutta asetelmat ovat yhä paremmat kuin koskaan.

Punainen kortti: Skotlantilaistuomari Bobby Madden. Tuomitsi hiljattain BATE Borisevin eurocupin matsin eikä ollut palautunut sen pelin banketista. Maddenilla oli jäänyt huurua silmien eteen, sillä muutama tuomio meni pahasti metsähallituksen puolelle. Suomalaisten harmiksi VAR ei ole käytössä näissä karsinnoissa.

Tähti: Lukas Hradecky osoitti, ettei hän pelaa turhaan kovassa sarjassa ja Mestarien liigassa. Suomen puolustaminen haparoi aika ajoin, jolloin italialaiset pääsivät pommittamaan maalia kohti. Hradecky otti kiinni ja nyrkkeili lukuisia vetoja, muttei pystynyt koppaamaan Ciro Immobilen kylmänviileä viimeistelyä eikä pilkkua.

Päivän tyyli: Gli Azzurin päävalmentajan Roberto Mancinin käyttämä hiusväri näyttää olevan markkinajohtaja, sillä vuosia sitten harmaantuneen herrasmiehen hiukset säteilivät tummina ja tulisina. Manchini ei ole mikään verkkarivalmentaja: päällä on hyvin istuva villakangaspuku, joka ei rypistynyt Tampereen sadekuuroissa.

Päivän ilmiö: Tim Sparvin poissa ollessa Suomen ottelut MM-karsinnoissa, Kansojen liigassa ja EM-karsinnoissa ovat päättyneet saldoon nolla voittoa, kaksi tasapeliä ja kahdeksan tappiota. Kun kapteeni on ollut mukana, lukemat ovat yhdeksän voittoa, yksi tasapeli ja nolla tappiota. ”Taika-Tim” ei aina näytä sulavalta, mutta on mies paikallaan.

Pelikiellossa ollut Tim Sparv joutui seuraamaan Italia-ottelun katsomosta.

Marko Rajamäki

Puheenaihe: Joukkueen ryhmityksen muuttaminen. Suomi muutti jälleen alakerran tutun neljän linjan kolmen topparin pelaamiseksi. Ryhmityksen muuttaminen oli valmennukselta perusteltua vahvempaa joukkuetta vastaan. Muutoksella pyrittiin varmistamaan puolustuslinjan aktiivinen eteenpäin puolustaminen ja vahva oman boksin ryhmitys.

Punainen kortti: Pilkun hyvittäminen. Erotuomari Bobby Madden, miksi?

Tähti: Suomen selkäranka. Lukas Hradecky – Paulus ArajuuriGlen KamaraRobin Lod – Teemu Pukki. Nämä herrat loistavat pelistä toiseen, eikä kukaan pettänyt nytkään. Yksilöinä kisoihin pääsy ei onnistuisi. Hradecky ottaa kopit, Arajuuri taklaa, Kamara rakentaa, Lod antaa viimeiset syötöt ja Pukki on alituinen uhka.

Päivän tyyli: Harmaantuneesta Manchester Cityn valmentajasta Roberto Mancinista ei ole enää tietoakaan. Onko maajoukkuevalmentaminen helpompaa kuin seurajoukkueen?

Päivän ilmiö: Klassinen 12. pelaaja toteutuu Ratinassa. Aina luotettava Pohjoiskaarre oli taas loistavasti joukkueen tukena. Tämä ilmiö on tarttunut myös koko stadioniin. Pelaajien kehonkielestä, reaktioista pelin aikana ja kommenteista pelin jälkeen näkyy, että olemme matkalla kohti yhteistä unelmaa. Illan tulos ei sitä muuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?