Maalinteossa kunnostautunut Teemu Pukki ei paljastanut suomalaisten uutta tuuletustemppua - ”Genen juttuja”

Julkaistu:

Huuhkajat
Italian kohdannut Suomi Suomi oli hetken kiinni tasapelissä Teemu Pukin rangaistuspotkumaalilla.
Italia on ollut Suomen A-maajoukkueelle kiusallisen kova pala purtavaksi vuosikymmenten ajan. Edellinen maali oli ennen sunnuntai-iltaa vuodelta 1977, jolloin helsinkiläinen Kai Haaskivi teki sinivalkoisten ainokaisen 1–6-tappiossa Genovassa.

Ratinassa pelatussa EM-karsintaottelussa nähtiin vihdoin maali 42 vuoden odotuksen jälkeen, ja asialla oli kukapa muu kuin Teemu Pukki. Pukki iski uransa 20. maajoukkueosuman rangaistuspotkusta.

– Jos tekee maalin, saa jatkaa, Pukki kommentoi Viasatin haastattelussa viitaten Kreikka-pelissä tekemäänsä voittomaaliin, joka sekin syntyi pilkulta.

Hehkutti Hradeckya

Vaatimaton kotkalainen antoi tälläkin kertaa tunnustusta muille pelaajille ja erityisesti loisto-ottelun pelanneelle maalivahdille Lukas Hradeckylle.

– ”Luke” torjui kaiken, Pukki hehkutti entistä seurakaveriaan.

Norwichin hyökkääjälle ei sunnuntai-iltana ilmaantunut monta maalintekotilannetta. Pukki sanoi pelin olleen vaikean, vaikka pieni riemunhetki siihen sisältyi. 1–1-tasoitusmaalin jälkeen huuhkajapelurit kokoontuivat vaihtopenkin eteen ja esittivät rituaalisen pomppimisen.

– Se oli ”Genen” juttuja. Gene on taikuri, Pukki kertoi tuuletuksen taustoja.

Gene on Jari-Pekka Keurulainen, joukkueen fysiikkavalmentaja ja kehonhuollon yleismies Jantunen, joka nauttii pelaajien rajatonta luottamusta.

Helsingin Ponnistuksen kasvatti ei ollut maajoukkueen taustajoukoissa vielä 1977, mutta 1980-luvulta lähtien Keurulainen on häärinyt A-maajoukkueen taustaryhmässä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt