Italian rankkari kuohutti tunteita – Pasi Rautiainen puhisi raivostuneena Viasatilla: ”Pitääkö se p*******n käsi sahata pois?”

Julkaistu:

Huuhkajat
Viasatin studiossa oltiin vahvasti sitä mieltä, että Italia sai rangaistuspotkunsa väärin perustein.
Suomi hävisi Italialle jalkapallon EM-karsinnoissa 1–2.

Ottelun puhuttavin tilanne nähtiin 79. minuutilla, kun päätuomari katsoi Suomen puolustajan Sauli Väisäsen syyllistyneen käsivirheeseen Italian boksin sisällä.

Tilanteesta tuomittiin Italialle rangaistuspotku, jonka Jorginho laittoi sisään.

Vähän aiemmin Suomi oli noussut Teemu Pukin onnistuneella rankkarilla 1–1-tasatilanteeseen. Jorginhon maali sinetöi Italian voiton.

Väisäsen käsivirhetuomio oli kiistanalainen, sillä puolustaja ei vaikuttanut millään lailla pelanneen palloa tahallisesti kädellään.

Viasatin studiossa jalkapalloasiantuntija Pasi Rautiainen oli tuomiosta tyrmistynyt.

– Totta kai se osuu käteen, sen näkee joka erkki. Mutta mulle ne kriteerit (rangaistuspotkulle) ovat – en ole sääntökirjan tulkitsija – mutta tuomarin pitää mun mielestä olla... Säännöt ovat sääntöjä, mutta mulle kriteerit ovat seuraavat asiat: onko virhe tahallinen ja menikö käsi tai käsivarsi kohti palloa.

– Mun mielestä jos noi kaksi kriteeriä otetaan, niin ei ikimaailmassa (ollut käsivirhe). Mitä Sauli voi tehdä? Pitäisikö hänen hakea Fiskarsit ja sahata...

– Pitääkö se perkeleen käsi sahata pois, ihan totta? Rautiainen puhisi studiossa tunteikkaaseen tapaansa.

Vieressä istunut Mika Kottila oli Rautiaisen kanssa samaa mieltä: rangaistuspotkua ei olisi pitänyt viheltää.

– Laukaisu tulee läheltä, hän ei ehdi reagoimaan, hän ei levitä kättänsä ollenkaan, hänen kätensä on mahdollisimman lähellä (vartaloa), Kottila sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt