Markku Kanerva harmitteli kyseenalaista pilkkutuomiota Viasatilla: ”Tuntuu, että käsi oli aika lähellä luonnollista peliasentoa” - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Markku Kanerva harmitteli kyseenalaista pilkkutuomiota Viasatilla: ”Tuntuu, että käsi oli aika lähellä luonnollista peliasentoa”

Markku Kanervan mukaan oli sääli, ettei Huuhkajien kova taistelu riittänyt pisteisiin.

Julkaistu: 9.9.2019 0:20

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva piti Italian voittomaaliin johtanutta rankkarituomiota kyseenalaisena.

Suomi kärsi niukan 1–2-tappion Italialle EM-karsintaottelussa Tampereen Ratinassa.

Joukkueen päävalmentaja Markku Kanerva myönsi Viasatin haastattelussa, että Italian voittomaaliin johtanut rangaistuspotkutuomio jäi hieman kaivelemaan.

– Kyllä se kaivaa. Täytyy katsoa vielä uudestaan hidastuksesta, mutta tuntuu, että käsi oli aika lähellä kroppaa ja luonnollista peliasentoa, kun pallo osui siihen. Aika vaikea tuomarin on tehdä noita ratkaisuja ilman VARia.

– Sääli vaan, sillä nousimme taistelemaan arvokkaasta pisteestä, joka olisi ollut jatkon kannalta todellakin tärkeä meille, Kanerva sanoi Viasatille ottelun jälkeen.

Kanervan mukaan Suomi sai toisella jaksolla peliään kulkemaan paremmin ja luotua painetta Italian kenttäpäätyyn. Teemu Pukki iski itse hankkimastaan rangaistuspotkusta pelin tasoihin, mutta Italia kuittasi voittomaalinsa niinikään rangaistuspisteeltä.

Suomi lähti otteluun 5–4–1-ryhmityksellä, jota se on Kanervan aikana käyttänyt viimeksi vierasottelussa Italiaa vastaan. Yleensä Kanervan Huuhkajat luottaa 4–4–2-muodostelmaan. Kanerva ei ottanut vielä isommin kantaa siihen, miten muutos toimi.

– No joo, vaikea verrata. Vaihdoimme 4–4–2:een ja tavallaan näimme, että sitten alkaa oma pääkin vuotamaan. Italian tasoinen joukkue pystyy luomaan paikkoja, oli systeemi mikä tahansa.

Tappiosta huolimatta Suomi jatkaa karsintalohkossaan kakkospaikalla. Kun lohkon kaksi parasta pääsee mukaan EM-kisoihin, Suomi on edelleen kisapaikassa kiinni.

Suomen karsinnat jatkuvat 12.10. vierasottelulla Bosniaa vastaan. Kolme päivää siitä Huuhkajat isännöi Armeniaa Turussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?