Lukas Hradecky ehdotti kansallista vapaapäivää, jos Huuhkajat voittaa Italian - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Lukas Hradecky ehdotti kansallista vapaapäivää, jos Huuhkajat voittaa Italian

Huuhkajien fanit juhlivat Lukas Hradeckyn kanssa Kreikan kaatamista torstai-iltana Tampereella.

8.9.2019 17:19

Suomen jalkapallomaajoukkueen maalivahti Lukas Hradecky puhui Italian kohtaamisesta aiemmin bonuspelinä, mutta veti sanojaan Kreikan kaatamisen jälkeen vähän takaisin.

– Pistekin voi osoittautua elintärkeäksi. Emme saa pelkästään nauttia.

Hän arvioi, että Italia saa joka tapauksessa Kreikkaa enemmän maalipaikkoja, vaikka Suomi puolustaisi samalla reseptillä kuin torstaina.

– Italia pystyy saamaan joitain paikkoja jo yksilötaidollaan. Minulle ei tarvitsisi tulla hommia, mutta tiedän, että jossain vaiheessa niitä tulee. Yritetään olla hereillä, Huuhkajien maalivahti sanoi.

Hänen mukaansa vastustajat ovat alkaneet arvostaa Suomea ihan uudella tavalla, mikä näkyy siinä, miten vastustajat pelaavat Huuhkajia vastaan.

– Joukkueet eivät budjetoi enää kolmea pistettä Suomesta. Se on peliesitystemme ansiota.

Hradecky harmitteli Kreikka-ottelun jälkeen pelien myöhäistä ajankohtaa. Suomen ja Italian kohtaaminen alkaa kello 21.45.

– Aika laittomia nuo alkamisajat ovat. Monet perheet tulevat ottamaan fanikuvia pelien jälkeen ja joutuvat ajamaan vielä kouluikäisten lasten kanssa kotiin. Pitää jutella jonkun opettajaliiton kanssa, että jos Huuhkajat voittaa, seuraava päivä on vapaa.

Ennen Italian kohtaamista keskusteluja tuskin ehdittiin käymään, mutta Hradeckyn mukaan ainakin sinä päivänä, kun Suomi joskus selviytyisi EM- tai MM-lopputurnaukseen, kansallista vapaapäivää pitäisi harkita.

Suomeltn kokoonpanosta puuttuu Italiaa vastaan kapteeni Tim Sparv pelikiellon vuoksi. Italialta sivussa ovat muun muassa Marco Verratti, Giorgio Chiellini ja maaliskuussa Suomen verkkoon osunut Lorenzo Insigne.

Teemu Pukki iski Kreikkaa vastaan voittomaalin pilkulta. Ottelun jälkeen hän antoi ymmärtää, että Sparv olisi ollut toinen vaihtoehto rangaistuspotkun laukojaksi, mutta Pukki päätti kantaa vastuun.

– Se oli kirjattuna erikoistilanteisiin, joten en tiedä, mitä se selitti. Olisihan se outoa, jos paras maalintekijämme ei vetäisi pilkkuja, Hradecky naureskeli.

– Hän on ollut joskus ujompi Bröndbyn aikana, mutta kyllä ”Teme” on vedellyt pilkkuja Norwichissa.

Maajoukkue ei ole harjoitellut rangaistuspotkuja. Hradeckyllä on siihen hyvät perusteet.

– Pelitilannetta ei pysty simuloimaan. Ne vaan tsippailevat treeneissä, en minä ainakaan jaksa olla silloin maalissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?