Kun takaapäin kopsahti, Glen Kamara tiesi, mitä hänen pitää tehdä – rankkari ratkaisi Suomelle huipputärkeän voiton

Julkaistu:

huuhkajat
Glen Kamara hankki rankkarin, jolla Suomi kaatoi Kreikan.
Suomen jalkapallomaajoukkueen keskikenttäpelaaja Glen Kamara on mies, joka ei mielellään astele median tentattavaksi. Ujous ei ole suinkaan pahasta. Se peittää alleen hurjimuksen, joka jalkapallonurmella kuoriutuu esiin joka kerta, kun Kamara pukee ylleen Suomen sinivalkoisen pelipaidan.

Kamara oli tutusti keskikentän päällikkö voittoisassa EM-karsintaottelussa Kreikkaa vastaan Tampereella torstaina. Hän hankki myös rangaistuspotku, josta Teemu Pukki ampui ottelun ainoan maalin.

– Ei rangaistusalueella odota varsinaisesti odota kontaktia, koska ollaan juuri rangaistusalueella. Mutta tunsin kontaktin ja menin nurin, Kamara sanoo suoraan.

– Tunsin kontaktin tilanteessa. Ei siinä oikeastaan sen kummempaa.

Toisin kuin oli esimerkiksi Paulus Arajuuren kohdalla niin Kamaraa ei jännittänyt juurikaan, kun Pukki asettui ampumaan rangaistuspotkua. Hän luotti onnistumiseen.

Alla olevassa soittimessa Glen Kamaran haastattelu Pallokerhossa viime tiistailta. Haastattelu alkaa ajassa 37.10.Skotlannin suurseura Rangersissa pelaava Kamara myönsi Pallokerhon haastattelussa tiistaina, ettei ole ollut tällä kaudella vielä yhtä oivassa vireessä kuin viime kaudella. Hänet vaihdettiin puoliajalla pois kesken derbyottelun Celticiä vastaan. Kreikkaa vastaan hän oli kuitenkin jälleen oma tuttu itsensä.

– Ensimmäisellä jaksolla peli oli tosi kompaktia. Peli oli tiukkaa ja oli vaikea saada palloa meille. Lopulta onnistuin pääsemään parempiin hyökkäysasemiin, ja se auttoi. Kreikka oli selvästi tiiviimpi ja parempi puolustussuuntaan kuin aiemmissa kohtaamisissamme, Kamara kehui vastustajaa.

Parantuneet otteet ovat myös muuttaneet vastustajien asenteita Suomea kohtaan. Vielä vuosi-pari sitten moni lohkovastus olisi budjetoinut Suomen kohtaamisesta kolme pistettä per peli. Nyt tilanne on toinen, ja varsinkin Kreikka on ollut taajan kärsivänä osapuolena. Kamara uskoo, että vastustajat kunnioittavat Suomea eri tavalla kuin ennen.

– Kyllä näin varmaan on. Kuten näette, olemme pelanneet hyvin karsinnoissa. On hienoa saada vähän arvostusta.

– Aiemmin olimme yleensä altavastaajia. Nyt tilanne on toinen. Se asema pitää ansaita joka kerta ja pelata hyvin.

Kamaran mukaan Suomi valmistautuu kovaan Italia-otteluun varsin normaalisti. Yksi hänelle epänormaali asia on, että kapteeni Tim Sparv puuttuu hänen viereltään keskikentän konehuoneesta pelikiellon vuoksi. Rangersin taituri ei suostunut sanomaan, kenet ottaisi mieluiten rinnalleen varamieskaksikosta Joni Kauko-Rasmus Schüller.

– Kapteenin puuttuminen on kova isku tietenkin, mutta meillä on hyviä korvaajia. Tykkään pelata kaikkien kanssa! Kamara sanoo naureskellen ja väistää kysymyksen.

Suomi kohtaa Italian sunnuntaina Tampereella. Ottelu alkaa 21.45.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt