Nihkeä vieraspeli Armeniassa ja Huuhkajat huolestuttaa Italiassa: ”Jos peli ei parane, joudumme sunnuntaina vaikeuksiin”

Julkaistu:

huuhkajat
Italia voitti Armenian lopulta Jerevanissa, mutta isännät piinasivat alivoimalla pitkään.
Elettiin perjantaiaamupäivää, kun Monzan moottoriradalta kilometrien päästä kuului jo vapaiden harjoitusten pärinää. Yön yli jatkunut sade alkoi laantua, kunnes lakkasi kokonaan.

Kaupungin keskustassa kuljeskeli eri maalaisia formulaturisteja, suomalaisiakin. Paikallisten puheet ja eleet huokuivat tuttuun tapaan itsevarmaa ylpeyttä Monzan GP-viikonlopusta, joka edustaa heille urheiluvuoden itseoikeutettua kohokohtaa – jotakin hyvin pyhää.

Kaduilla ja kahviloissa kuului toki puhetta jalkapallostakin. Italian peliesitys torstaina Armeniaa vastaan ei 3–1-vierasvoitosta huolimatta tuntunut tyydyttävän. Suomi ja Teemu Pukkikin mainittiin.

– Jos peli ei parane, joudumme sunnuntaina vaikeuksiin. Suomi on fyysinen joukkue ja Pukki loistava maalintekijä, keski-ikäinen mies analysoi tutulle kahvilanpitäjälle.

Italialaisia ei huolestuta ainoastaan Suomen fysiikka tai Pukin viimeistelyteho. Noin viiden tunnin lentomatka Jerevanista Tampereelle ei ole Euroopan mittakaavassa ihan lyhyt.

– Koska sunnuntain ottelu alkaa paikallista aikaa vasta 21.45, lämpötila on ehtinyt laskea kymmenen asteen tienoille. Kun sitä vertaa Jerevanin melkein 30 asteeseen, muutos on tuntuva, päivittäislehti Tuttosport kirjoitti.

Italia lähti Armeniasta kohti pohjoista perjantaina iltapäivällä saapuakseen Tampereelle alkuillasta. Yksi kokonainen valmistautumispäivä paikan päällä riittänee päävalmentaja Roberto Mancinille lyömään lukkoon muutamat muutokset avauskokoonpanossa.

Pelikieltoisen keskikenttäpelaajan Marco Verrattin paikan ottanee alkukaudella Interissä vakuuttanut Stefano Sensi. Armeniassa selvästi alle parhaan tasonsa pelanneet laitahyökkääjät Federico Chiesa ja Federico Bernardeschi saattavat tehdä tilaa Lorenzo Pellegrinille ja Stephan El Shaarawylle.

– Meitä odottaa Suomea vastaan erittäin vaativa ottelu. Tarvitsemme tuoreita pelaajia, kuten Sensi ja Pellegrini, joka voi pelata sekä laitahyökkääjänä että keskikentällä, Mancini on ennakoinut.

Sunnuntai on Italiassa suuri urheilupäivä. Monzan GP sytyttää aina. Ja jos Italia hakee vierasvoiton Tampereelta, se on jo erittäin lähellä paikkaa EM-lopputurnauksessa. Motivaatiota ei ainakaan vähennä, että kisojen avausottelu pelataan Rooman Stadio Olimpicolla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt