Suomen puolustuksen kovanaama ei ollut uskaltaa katsoa Pukin rankkaria: ”Teemu on ihan tulessa, mutta...”

Julkaistu:

huuhkajat
Teemu Pukin rankkari oli kova paikka muille Suomen pelaajille.
Suomen puolustuksen ankkuri Paulus Arajuuri näyttää kentällä mieheltä, joka ei pelkää mitään tilannetta. Vaaleapäinen hurjimus piti Kreikan kovanaamat etäällä vaarallisimmista paikoista.

Aivan kaikkea ei hänenkään mahanalusensa kestä. Kun Suomi sai toisen jakson alussa rangaistuspotkun ja Teemu Pukki asettui ampumaan, niin Arajuurella meni hetkellisesti pupu pöksyyn.

– Jännitti ihan perhanasti. Teemu on ihan tulessa, mutta silti en melkein uskaltanut katsoa! Ihan pomminvarma pilkku se oli.

Muutoin Arajuuri johti Suomen takalinjoja tuttuun tyyliinsä. Arajuuren oma sankarihetki nähtiin myöhemmin toisella jaksolla. Suomen keskikenttäpeli petti, ja Kreikka pääsi ylivoimahyökkäykseen. Arajuuri katkoi tilanteen millintarkalla, kovalla taklauksella. Kun pallo sujahti väljemmille vesille, pääsi nummelalaiselta villi, yleisöä riemastuttanut tuuletus.

– Taisin olla aika tyytyväinen siihen taklaukseen, Arajuuri naureskeli.

– Totta kai kun on tuollainen yleisö, niin haluan antaa vähän takaisin. Kyllä oli ihan uskomaton tunnelma kaikin puolin.

Töitä riitti, sillä Kreikka pani Suomen ahtaalle pitkin ottelua. Erityisen tuskalliseksi homma oli käydä ottelun lopussa, kun vierasjoukkue jahtasi vimmatusti tasoitusmaalia.

– Ne olivat pitkiä sekunteja. Kyllä tietää sen tilanteen merkityksen. Tietää, että se on 94 minuuttia ja mitä tahansa voi sattua. Taistelutahto, jota olemme osoittaneet joka pelissä, on ihan uskomatonta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt