Sisäpiiriläiset arvioivat: Tällaista palkkaa Teemu Pukki saa Norwichissa – ero maalipörssin muihin kärkinimiin on huima - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Sisäpiiriläiset arvioivat: Tällaista palkkaa Teemu Pukki saa Norwichissa – ero maalipörssin muihin kärkinimiin on huima

Teemu Pukki jäi lauantaina West Hamia vastaan ensi kertaa ilman maalia Valioliigassa.

Teemu Pukki jäi lauantaina West Hamia vastaan ensi kertaa ilman maalia Valioliigassa.

Julkaistu: 3.9.2019 7:12

Teemu Pukki sai uudella sopimuksella tuntuvan palkankorotuksen, mutta tulot jäävät silti selvästi Valioliigan muista maalitykeistä.

Suomen maajoukkuehyökkääjä Teemu Pukki teki Valioliigaan nousseen Norwichin kanssa uuden sopimuksen heinäkuussa, vaikka vanhaakin oli jäljellä.

Kolmevuotinen sopimus on merkittävästi parempi kuin edellinen, jonka pelaaja solmi kesällä 2018 muutettuaan Norwichiin ilmaisella siirrolla tanskalaisesta Bröndbystä.

Ilta-Sanomien sisäpiiriasiantuntijoilta saamien arvioiden mukaan Pukki ansaitsee uudella sopimuksellaan Norwichissa 20 000–30 000 puntaa (n. 22 000–33 000 euroa) viikossa, eli karkeasti miljoonasta puoleentoista miljoonaa puntaa vuodessa.

Päälle tullee vielä eri bonuksia, kuten maaleista maksettavat lisät.

Viime kaudella Pukki pelasi Norwichissa Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Championshipissä tiettävästi noin 5 000–6 000 punnan viikkopalkalla.

Valioliigan maalipörssin kärki näyttää tällä hetkellä suomalaisittain komealta. Manchester Cityn Sergio Aguero johtaa kuudella kopallaan, mutta Pukki ja Manchester Cityn Raheem Sterling ovat kannoilla viidellä osumallaan.

Maalimäärissä mennään tässä vaiheessa tasapäisesti, mutta Cityn ja koko liigan supertähtiin lukeutuvat Aguero ja Sterling ovat täysin omassa palkkaluokassaan suomalaisässään nähden.

Kumpikin teki viime vuonna Cityn kanssa jatkosopimuksen. Sekä Aguero että Sterling saavat brittimedioiden mukaan jopa noin 300 000 puntaa viikossa – siis kymmenisen kertaa enemmän kuin Pukin arvioitu palkka!

Vaikka mediatiedoissa olisi reilustikin ilmaa, ero on silti todella suuri.

Teemu Pukki harjoitteli maanantaina muun Huuhkajien joukkueen kanssa Pallokentällä.

Teemu Pukki harjoitteli maanantaina muun Huuhkajien joukkueen kanssa Pallokentällä.

Norwich lukeutuu sarjanousun takaamista tv-rahoista huolimatta Valioliigan niin sanottuihin pienten palkkojen seuroihin. Pukki kuuluu tiettävästi Norwichin parhaiten palkattuihin pelaajiin, mikä on ansaittua.

Pukki oli viime kaudella tärkein yksittäinen pelaaja Norwichin nousussa Valioliigaan, joka takaa seuroilleen massiiviset tv-tulot. Pukin uusi sopimus allekirjoitettiin sarjanousun – ja uusien tv-miljoonien – varmistuttua.

Pukki teki viime kaudella Championshipissä 29 maalia voittaen sekä sarjan maalikuninkuuden että parhaan pelaajan palkinnon.

Uusi ja entistä kovempi sarjataso ei ole pysäyttänyt suomalaista. Pukki on jatkanut maalintekoa myös Valioliigassa. Hänestä tuli historian vasta toinen pelaaja, joka teki yhteensä viisi maalia uransa kolmessa ensimmäisessä valioliigaottelussa.

Pukki ja Norwich jäivät kauden neljännessä ottelussaan maaleitta West Hamia vastaan viikonloppuna, mutta se ei himmennä hyökkääjän alkukautta.

Onnistuminen juuri Valioliigassa on avannut brittienkin silmät. Englannin Championshipin maalikunkut eivät ole läheskään aina onnistuneet maan erittäin vaativassa pääsarjassa.

Useat brittimediat ovat alkaneet spekuloida jo sillä, että joku seura ostaa Pukin Norwichista tammikuun siirtoikkunan auetessa, mikäli suomalainen tekee maaleja läpi loppuvuoden.

29-vuotias Pukki ei itse spekuloi sillä, jatkaako hän Norwichissa jopa uransa loppuun asti.

– Olen tykännyt tosi paljon olla Norwichissa, ja perhekin tykkää. Miksei? Juuri tein uuden jatkodiilin. Tein ennen ja jälkeen jatkodiilin selväksi, ettei minulla ole tavoitteena lähteä muualle, Pukki sanoi eilen Suomen A-maajoukkueen tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Hän ei välitä edes tietää, haluaako joku muu seura hänet.

– Olen sanonut, ettei minua kiinnosta. Minulle ei ole tarvetta kertoa, jos jotain on. Täysi fokukseni on Norwichissa, Pukki lisäsi.

Tuoreimmat osastosta