Kommentti: Palloliiton toimistolta voi kuulla syvän huokauksen – Eremenkon jääminen ulos EM-karsinnoista on helpotus

Julkaistu:

Huuhkajat
Suomi tarvitsisi Roman Eremenkoa kentällä, mutta ajoitus paluulle olisi ollut kaikkien aikojen EM-buumin keskellä väärä, kirjoittaa Saku-Pekka Sundelin.
Suomen jalkapallomaajoukkue valmistautuu historiansa tärkeimpään tuplamaaotteluun, kun Kreikka ja Italia saapuvat syyskuun alussa Tampereelle.

EM-kisabuumi on kuumimmillaan Huuhkajien erinomaisten esitysten jälkeen. Sitä ei varsinaisesti vähennä hulabaloo Valioliigan maalipörssiä johtavan Teemu Pukin ympärillä.

Kerrankin Suomessa puhutaan jalkapallosta.

Samaan aikaan sukupolvensa lahjakkain suomalaispelaaja Roman Eremenko olisi taas käytettävissä maajoukkueessa pelattuaan erinomaisesti Venäjän kovatasoisessa pääsarjassa.

Jos jotain Huuhkajilta on puuttunut, se on ollut Pukin taustalla operoiva hyvä syöttelijä. Toisin sanoen Eremenko.

Silti päävalmentaja Markku Kanervan äänessä oli kuultavissa helpotusta, kun hän ilmoitti Huucast-podcastissa, ettei Eremenko tule joukkueeseen syyskuussa eikä sen puoleen koko syksynä.

Kanervan mukaan asiasta on käyty pitkä keskustelu pelaajan kanssa. Tämä tunsi jopa epäreiluksi, että hän tässä tilanteessa – yli kahden vuoden poissaolon jälkeen – hyppäisi ihan realistisesti kohti 2020 EM-turnausta puksuttavan kisajunan kyytiin.

Eremenko toisi paljon jalkapallo-osaamista maajoukkueeseen, mutta hän toisi myös ison taakan mukanaan. Hän toisi vanhat kokaiinikysymykset, joihin ei vieläkään ole vastannut. Helpotuksen huokauksen voi siksi kuulla Palloliiton toimistolta Kanervan työhuoneen ympäriltäkin.

Kaikki, mitä Eremenkon maajoukkuemietteistä tiedetään, on tullut Kanervan suun kautta. On mahdollista, että päävalmentaja on jopa johdatellut kaksikon keskustelua haluamaansa suuntaan. Ainakin hän sanoi tehneensä ratkaisun, että Eremenkolta jää syyskuun lisäksi väliin myös loka- ja marraskuu.

Ehkä Kanerva on mainettaan armottomampi ja kovempi valmentaja. Se on kehu.

Puheet siitä, että kyse olisi Eremenkon motivaatio-ongelmista tuntuvat epäloogisilta. Ei hänen olisi ollut mikään pakko ilmoittaa helmikuussa, että on halukas jossain vaiheessa palaamaan.

Tuore ratkaisu sivuuttaa Eremenko loppukarsinnoista tuntuu paitsi Suomen myös Eremenkon kannalta oikealta. Mitä jos hän epäonnistuisi otteluissa ja Suomi häviäisi? Syyttävä sormi osoitettaisiin melko nopeasti Eremenkon suuntaan. Hänellä olisi paljon hävittävää.

Eremenko saattaa hyvinkin pelata vielä maajoukkueessa. Nyt vain ajoitus on väärä, kuten parisuhteissa on niiden rikkoutuessa tapana ilmoittaa.

Se johtuu minusta, ei sinusta, Kanerva voi sanoa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt