Huuhkajien vieraspeliliput vietiin käsistä, sadat Bosniaan matkaavat jäivät nuolemaan näppejään – Palloliitto: ”Kysely lisälipuista on vetämässä”

Julkaistu:

Huuhkajat
Moni Huuhkajien vieraspeliin Bosniaan matkaava kannattaja on jäämässä ilman ottelulippua. Tarjonta ei riitä kattamaan kysyntää.
Suomen jalkapallomaajoukkueen erinomaiset otteet meneillään olevissa EM-karsinnoissa ovat nostaneet kiinnostuksen joukkueen ympärillä pilviin.

Syksyn kotipelit ovat loppuunvarattuja ja torstaina myyntiin tulleet kiintiöliput vieraspeliin Bosniassa menivät kuin kuumille kiville. Palloliiton saamat 500 lippua myytiin loppuun välittömästi ja moni kannattaja jäi nuolemaan näppejään.

Vierasjoukkueen jalkapalloliitto saa Uefan sääntöjen mukaan vieraskannattajille myytäväksi lippumäärän, joka vastaa viittä prosenttia stadionin kapasiteetista. Ottelu pelataan Zenican kaupungissa Stadion Bilino Poljella, jonka kapasiteetiksi bosnialaiset ovat ilmoittaneet 10 000 katsojaa.

Palloliiton myynti- ja markkinointijohtajan Mikko Variksen mukaan liitto yrittää hankkia lisää lippuja, mutta takeita niiden saamisesta ei ole.

– Kysely lisälipuista on vetämässä Uefalle ja Bosnian liitolle. Nettitiedoissa stadionin kapasiteetti on noin 15 000, mutta ilmeisesti kansainvälisiin peleihin se on selvästi pienempi. Uefalle on ilmoitettu kapasiteetiksi 10 000. Joka tapauksessa stadion on pieni, joten ainakaan isoa määrää lisälippuja ei ole tulossa, Varis sanoi.


Ilman lippua jääneiden fanien ainoaksi mahdollisuudeksi jää yrittää hankkia tikettinsä paikan päältä Bosniasta.

– Pieni stadion ja Suomen kannalta ennätyksellisen kiinnostava ottelu ovat haastava yhdistelmä, Varis sanoi.

Vastaavaa kiinnostusta Huuhkajien vieraspelilippuihin ei Variksen mukaan ainakaan viime vuosina ole tullut yhtä ottelua lukuun ottamatta vastaan. Kansojen liigan vierasottelussa Virossa suomalaisia oli paikalla jopa 3000.

Suomen Maajoukkueen Kannattajat ry sai Palloliiton 500 lipun kiintiöstä 300 myytäväksi jäsenilleen. Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Jussi Hartikainen epäilee, että toinen mokoma olisi käynyt kaupaksi.

– Sellainen näppituntuma minulla on, että ainakin parisataa jäsentä jäi ilman lippua, Hartikainen sanoi IS:lle.

Puheenjohtaja kuitenkin uskoo, että ainakin joillakin ilman lippua jääneillä faneilla on mahdollisuus hankkia sellainen saavuttuaan Bosniaan.

– Olen melko luottavainen, että sieltä lippuja löytyy, mutta kuinka paljon? Faktaa minulla ei ole, mutta kontaktieni mukaan Bosnia on maa, jossa ”rahalla saa ja hevosella pääsee”. Toivottavasti mahdollisimman moni paikalle matkaava saadaan stadionille.

– Kovasti yritämme omien kontaktiemme kautta saada lisää lippuja myytäväksi, kuten Palloliittokin tekee tahollaan.

Ottelun kiinnostusarvoa nostaa Huuhkajien menestyksen lisäksi se, että ottelu pelataan lauantaina. Viikonloppupeliin matkustaminen on monille helpompi järjestää kuin keskellä viikkoa pelattavaan otteluun.

Suomi on tällä hetkellä EM-karsintalohkossaan Italian jälkeen toisena. Se hävisi avausottelunsa Italialle, mutta on sen jälkeen kaatanut Armenian, Bosnian ja Liechtensteinin. Lohkon kaksi parasta joukkuetta selviävät mukaan EM-lopputurnaukseen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt