Rammsteinin keikanjärjestäjille napsahti iso lasku pilalle menneestä nurmesta – myös Tampere kaivaa kuvettaan

Julkaistu:

Jalkapallo
Nurmenasennuksella on pienimuotoinen hoppu ennen Huuhkajien elintärkeitä EM-karsintaotteluja.
Huvilla on hintansa. Tämä todettiin vastikään Tampereella, jossa Ratinan stadionin huonoon kuntoon päässyt nurmi joudutaan uusimaan.

Yksi syy nurmen vaihtamiseen on stadionilla järjestetty Rammsteinin konsertti. Saksalaisyhtye on maailmankuulu suuresta lavarakennelmastaan. Tampereella lava ulottui nurmikentälle asti ja jätti siihen niin sanotusti lähtemättömän vaikutuksen.

Ratinaan tuodaan torstaina uusi nurmi Hollannista.

Asennustöiden pitäisi olla valmiita sunnuntaiaamuun mennessä. Aamulehden mukaan uusi nurmi maksaa asennuksineen 200 000 euroa.

Rammsteinin keikanjärjestäjä ja Tampereen kaupunki ovat sopineet hoitavansa kulut puoliksi.

Nurmenasennuksella on pienimuotoinen hoppu, sillä jalkapallomaajoukkueella on Ratinassa kaksi elintärkeää EM-karsintaottelua heti syyskuun alussa. Suomi kohtaa Tampereella Kreikan 5. syyskuuta ja Italian kolme päivää myöhemmin.

Käytännössä uudelle nurmelle jää vain viikon verran juurtumisaikaa. Se kuulostaa todella lyhyeltä ajalta, mutta Palloliiton olosuhdepäällikkö Tero Auvinen rauhoittelee huolestuneita.

– Olemme olleet tästä erittäin tietoisia, ihan keväästä asti. Olemme myös olleet yhteydessä Uefaan.

Auvinen korostaa, että jalkapallon ystävillä ei ole syytä huoleen. Varautuminen nurmenvaihtoon aloitettiin jo silloin, kun Rammsteinin keikan päivämäärä varmistui.

Uusi nurmi on tilattu hyvissä ajoin ja se on kasvanut Hollannissa jo pitkään. Lisäksi kyse ei ole sellaisesta siirrosta, joihin Suomessa on totuttu.

– Ero on siinä, että tätä ei tehdä perinteisenä siirtona, jossa nurmi tuodaan 90 sentin levyisinä kaistaleina. Silloin juurtuminen kestäisi 4–5 viikkoa.


Perinteisen siirtonurmen sijaan Ratinaan tuodaan niin sanottua maxi-siirtonurmea.

– Rullat ovat 2,5 metriä leveitä, 15 metriä pitkiä ja 3,5–4 senttiä paksuja. Käytännössä rullan ei tarvitse erikseen juurtua.

Auvinen muistuttaa, että tällaiset siirrot ovat Keski-Euroopassa arkipäivää.

– Esimerkiksi länsinaapurissa Solnan Friends-areenalla näin tehdään jopa yhdeksän kertaa vuodessa.

Hän uskoo, että käytäntö yleistyy myös Suomessa, kunhan Olympiastadionin remontti valmistuu.

– Tampereella on olympiastadionin kentänhoitajia ottamassa oppia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt