Huuhkajat taas voittoon! Liechtenstein jäi Suomen jalkoihin, EM-unelma lähestyy – katso maalit

Julkaistu:

Huuhkajat
Suomi otti kolmannen peräkkäisen voiton EM-karsinnoissa.

Liechtenstein–Suomi 0–2 (0–1)

Suomen jalkapallomaajoukkue kaatoi Liechtensteinin tiistai-iltana Vaduzissa 2–0 ja otti jo kolmannen peräkkäisen voittonsa EM-karsinnoissa.

Maltillisista lukemista huolimatta ottelu oli Suomen täydellistä näytöstä, eikä kotijoukkueelle jäänyt juurikaan mahdollisuuksia.

Huuhkajat otti ohjat heti alusta alkaen, mutta avausmaalia saatiin odotella aina 37. peliminuutille asti. Robin Lod riisti pallon kotijoukkueen puolustukselta ja petasi Teemu Pukille namupaikan. Maalitykki ei tilaisuuttaan hukannut ja tuikkasi ottelun voittomaaliksi jääneen osuman lähietäisyydeltä.

Lopullisen naulan lilliputin arkkuun löi yllättäen avauskokoonpanossa ollut hyökkääjä Benjamin Källman, joka laukoi ensimmäisellä maaottelumaalillaan Suomen 2–0-johtoon 57. minuutilla.

Källmanin maaliin upean esityön teki Lassi Lappalainen.

Voitolla lohkokakkosena oleva Suomi nousi nyt yhdeksään pisteeseen. Italiaa johtaa lohkoa 12 pisteellä. Armenia on lohkossa kolmantena kolme pistettä Suomea perässä. Kreikka ja Bosnia ovat jääneet Huuhkajista jo viiden pisteen päähän.

Suomen pahimmat vastukset Kreikka ja Bosnia menettivät molemmat pisteitä tiistaina: Kreikka hävisi kotonaan Armenialle 2–3 ja Bosnia vieraissa Italialle 1–2. Tulokset satoivat Suomen laariin.

Lohkon kaksi parasta etenevät ensi kesän EM-turnaukseen. Kaikilla on jäljellä vielä kuusi karsintapeliä. Suomella on takaporttina myös ensi keväänä pelattavat Kansojen liigan pudotuspelit.

Suomen osalta karsinnat jatkuvat syyskuun alussa Tampereella otteluilla Kreikkaa ja Italiaa vastaan.

Pukki 1–0:
Jos video ei näy, katso se tästä.

Källman 2–0:
Jos video ei näy, katso se tästä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt