Teemu Pukilla on mahdollisuus nousta harvinaiseen joukkoon – ”Ennätykset on tehty rikottaviksi”

Julkaistu:

Huuhkajat
Ari Hjelm haluaa, että Teemu Pukki ohittaa hänet maalitilastoissa.
Ensimmäisenä suomalaisena 20 maaottelumaalin rajan rikkonut Ari Hjelm oli viime lauantaina Ratinassa katsomassa Bosnia-Hertsegovina-ottelua. Hän oli vaikuttunut näkemästään. Erityisesti Hjelm kiinnitti huomiota molemmat osumat viimeistelleeseen Teemu Pukkiin.

– Hän on löytänyt maalintekijänä itsensä. Hän on rauhallinen ja se näkyy kaikessa: siinä miten hän syöttää, viimeistelee ja menee tilanteeseen. Hän ei rynni niihin täysillä vaan liikkuu oikea-aikaisesti ja harkitusti. Silloin koko tilanteesta tulee hänelle ihan erilainen.

Hjelmin mukaan Pukin tekemisessä näkyy tällä hetkellä se, että hän hallitsee tilanteita. Tämä heijastuu myös viimeistelyyn.

– Kummassakaan maalissa Pukki ei käyttänyt voimaa vaan järkeä. Viimeistelyssä käytetään usein aivan liikaa voimaa, vedetään raivolla tai yritetään siirtää paremmalle jalalle. Hän ei toimi niin. Hän osaa ”syöttää” pallon maalivahdin ohi.

Kun Huuhkajat kohtaa tiistaina Liechtensteinin Vaduzissa, Pukilla on mahdollisuus nousta A-maajoukkueen kaikkien aikojen maalintekijälistalla viiden parhaan joukkoon.


Pukki on listalla tällä hetkellä jaetulla kuudennella sijalla 17 osumalla. Viidentenä oleva Mixu Paatelainen on maalin ja neljäntenä oleva Hjelm kolmen maalin päässä.

Pelkääkö Hjelm, että Pukki nousee hänen rinnalleen jo tiistaina?

– En pelkää vaan suorastaan toivon sitä. Minulla oli aikoinaan nimissäni sekä maaotteluiden että -maalien Suomen ennätys. Minä rikoin ennätykset aikoinaan. Sitten tuli Jari Litmanen ja rikkoi minun ennätykseni. Niin sen pitääkin mennä. Ennätykset on tehty rikottaviksi. Toivottavasti Teemu menee vielä ohi ”Litistäkin”.

Suomi–Liechtenstein käynnistyy tiistaina kello 21.45.

A-maajoukkueen parhaat maalintekijät

  1. Jari Litmanen 32
  2. Mikael Forssell 29
  3. Jonatan Johansson 22
  4. Ari Hjelm 20
  5. Mixu Paatelainen 18
  6. Teemu Pukki ja Verner Eklöf 17
Kuuntele alta Pallokerhon podcastin uusin jakso, jossa käsitellään Bosnia- ja Liechtenstein-otteluja:Jos yllä oleva soitin ei toimi, voit kuunnella Pallokerhon podcastin uusimman jakson Suplasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt