Tästä Huuhkajat pelaa Vaduzissa – Liechtensteinin on oltava pelkkä namupala

Julkaistu:

Huuhkajat
Suomi kohtaa tänään Liechtensteinin EM-karsintalohkonsa neljännessä ottelussaan.
Suomi kohtaa tänään Liechtensteinin EM-karsintalohkonsa neljännessä ottelussaan.

Kolmessa aiemmassa kamppailussaan Suomi hävisi Italialle Udinessa, voitti Armenian Jerevanissa ja kaatoi Bosnian Tampereella. Lohkossa pelaa mainittujen lisäksi Kreikka.

Kaksi parasta selviytyy vuoden 2020 EM-lopputurnaukseen. Italian on ennakoitu voittavan lohkon. Toisesta paikasta taistelevat mitä ilmeisimmin Suomi, Bosnia ja Kreikka.

Kreikka kärsi edellisessä ottelussaan selkäsaunan Italialle kotonaan 0–3, kun Bosnia hävisi Suomelle 0–2.

Liechtenstein on lohkon heittopussi. Joukkue on hävinnyt lohkossa Kreikalle, Italialle ja Armenialle yhteismaalierolla 0–11.

Suomi ei ole pelannut erityisen hyvin Fifan rankingissa sijalla 182 olevaa Liechtensteinia vastaan. Vuonna 2009 se voitti kotonaan 2–1 ja pelasi Vaduzissa tasan 1–1. Harjoitusottelu Turussa 2017 päättyi 1–1.

Historiatilastot ovat melko merkityksettömiä jalkapallossa, ellei sitten haluta osoittaa, että lepsuillen Suomi ei Vaduzissa voita.

Tosiasia on silti se, että Suomen on aivan pakko voittaa. Muuten maajoukkueen ympärillä oleva noste poksahtaa kuin ilmapalloon, jota pistetään neulalla.

Suomen tilannetta helpottaa se, että joukkue pääsi vaivatta sunnuntaina reilun parin tunnin lennolla Zürichiin, josta matka jatkui tunnin bussimatkan päähän St. Galleniin.

Kotijoukkue Liechtensteinilla oli huomattavasti haastavammat yhteydet Jerevanista.

Aikaa kamppailujen välillä on vain kolme päivää, joten palautuminen ja mahdollisuus nostaa penkiltä tuoretta voimaa palvelee Suomea.

Markku Kanerva lupasi muutoksia monikossa. Yksi niistä lienee Jukka Raitala, joka tuli jo Tampereella loukkaantuneen Albin Granlundin tilalle.

Toinen saattaa olla lievästi loukkaantuneen Simon Skrabbin korvaaminen laiturilla, esimerkiksi Lassi Lappalaisella tai Pyry Soirilla.

Liechtenstein ei ole tyytynyt aiemmissa otteluissaan vain puolustamaan, mitä Suomikin toivoisi. Mikäli se valuu 5–4–1-muodostelmaan, voi Huuhkajien iltapuhteesta tulla haastava. Puolustuksen murtaminen vaatii joka tapauksessa malttia.

Jos Suomi voittaa, se lähtee lohkokakkosena kesätauolle, kun neljä kymmenestä EM-karsintaottelusta on pelattu.

Syyskuussa Tampereelle matkaavat Kreikka ja Italia kolmen päivän sisään. Suomi on voittanut neljä edellistä otteluaan Ratinassa maalierolla 6–0.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt