Teemu Pukki on pelannut superkauden – nämä neljä hetkeä ovat jääneet erityisesti mieleen: ”Taisi tulla ihan kyynelkin”

Julkaistu:

Huuhkajat
Hirmuvireessä oleva Teemu Pukki toivoo, että hänen elämänsä paras kausi päättyy tänään onnellisissa merkeissä.
Teemu Pukki on asettunut toimittajan eteen vastailemaan kysymyksiin tällä kaudella useammin kuin koskaan. Uudelleen ja yhä uudelleen.

Kun menee hyvin, kysellään. Pukki tietää sen. Eikä edes tunnu siltä, että hänen vastaamisensa olisi yhtä kliinistä kuin viimeistelynsä.

Pukin uskomaton kausi päättyy tänään Vaduzissa, kun Suomi kohtaa EM-karsintaottelussa Liechtensteinin.

29-vuotiaan kärjen kymmenen kuukautta sitten Birminghamissa alkanut rypistys on ennen tätä päivää sisältänyt 43 Englannin Championshipin, yhden FA-cupin, kaksi Englannin liigacupin, kuusi Kansojen liigan ja kolme EM-karsintaottelua.

Yhteensä 55 jalkapallo-ottelua 310 päivän aikana. Niissä hän on takonut huimat 35 maalia eli osuma 130 minuutin välein.

Ei ihme, että hän odottaa jo kesälomaa sekä tyttärensä ja kihlattunsa näkemistä ennen kuin valmistautuminen valioliigakauteen alkaa heinäkuun alussa.

Sitä ennen pitäisi kuitenkin kaataa vielä Liechtenstein.

– Tämä on ollut pitkä kausi. Elämäni paras tähän mennessä. Toivottavasti se lopetetaan hienoon tulokseen, Pukki sanoo.

Kun suomalainen solmi kesä-heinäkuun taitteessa sopimuksen Norwichin kanssa, hän ei osannut odottaa tällaista ilotulitusta.

– Ajattelin, että pärjään Championshipissa ja pystyn tekemään maaleja, mutta en todellakaan noin paljon. Enkä ajatellut, että nousisimme Valioliigaan, koska en loppujen lopuksi tiennyt joukkueesta niin paljon.

Kahdeksassa ensimmäisessä kamppailussa syntyi vain kolme osumaa. Pukki tiesi, ettei ollut omalla tasollaan eikä varsinkaan omalla pelipaikallaan.

– Muistan, että olin silloin alussa jännittyneempi kuin yleensä. En pelannut kertaakaan kärjessä, vaan kymppipaikalla tai laidassa.

Käännekohta kaudelle oli ensimmäinen maajoukkuetauko. Unkari ja Viro kaatuivat Pukin osumilla.

– Niiden jälkeen pääsin kärkeen Middlesbroughia vastaan. Siinä tuli maali ja voitto. Siitä se lähti, oikeastaan koko joukkueella.

Pukki ei ole puhunut Norwichin valmentajan Daniel Farken kanssa asiasta, mutta uskoo tämän laittaneen hänet kärkeen maaotteluiden perusteella. Loppu on suomalaista jalkapallohistoriaa.

Neljä hetkeä on painunut erityisellä tavalla Pukin loistokaudesta mieleen.

Marraskuista kotiottelua Millwallia vastaan oli katsomassa iso liuta hänen ystäviään. Pukki tasoitti ensin pelin ja missasi pian pilkun.

– Yhtäkkiä olimme häviöllä 90 minuutin kohdalla, mutta sitten nousimme taas voittoon. Ihan viimeisellä minuutilla tein vähän tsägällä voittomaalin.

Toinen hetki oli totta kai se, kun Norwich varmisti nousunsa Valioliigaan.

– Se hetki oli sanoinkuvaamaton. Taisi tulla ihan kyynelkin, hän tunnustaa.

Huuhkajien huimasta vuodesta nousee kaksi hetkeä ylitse muiden.

– Lauantai (kaksi maalia Bosniaa vastaan) oli aika iso juttu. Se meininki ja fiilis. Toisaalta Viro vieraissakin (voittomaali lisäajalla) oli aika tajuton.

Kuvaavaa Pukin kaudelle on se, että vaikeita hetkiä hänen on hankala edes keksiä. Yksi niistä oli loukkaantuminen ottelussa Kreikkaa vastaan.

– Muistan ne fiilikset. Kausi oli lähtenyt hyvin käyntiin. Pelästyin, että tulee pitkä huili.

Norwichissa hänellä oli monta kertaa sellainen olo, että peli meni todella huonosti. Vaihtokomennusta ei kuitenkaan tullut ja usein Pukki iski viime minuuteilla maalin.

– Ei mulla oikeastaan mitään huonoa muistoa tästä kaudesta ole.

Sellainen olisi kohtuuton kauden päätösottelusta tällaisten otteiden jälkeen.

Lupaan lopuksi, että en enää haastattele Pukkia tällä kaudella.

– Toivottavasti kuitenkin pelin jälkeen vielä, hän huomauttaa osuvasti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt