Valioliiganousua juhlinut Teemu Pukki ei tehnyt kahteen viikkoon ”oikeastaan yhtään mitään” – näin valmistautuminen Huuhkajien peliin sujui

Julkaistu:

huuhkajat
Huippukauden pelannut Teemu Pukki johtaa Suomen tärkeään kotiotteluun EM-karsinnoissa.
Huuhkajien hyökkääjä Teemu Pukki astelee Ratinan stadionin nurmella: pian hän tekee nopean rytminvaihdoksen, jonka jälkeinen spurtti irrottaa hänet muista pelaajista.

Päälle leveä hymy, ja niin hymyilevät myös muut Huuhkajien pelaajat.

Käynnissä ovat Huuhkajien valmistavat harjoitukset ennen lauantain Bosnia-Hertsegovina-ottelua. Panokset ovat kovat, ja edessä on tähänastisen EM-karsintaurakan tärkein ottelu.

Tuoreessa Pallokerhon podcastissa keskustellaan Huuhkajien tilanteesta Bosnia-ottelun alla. Voit myös kuunnella lähetyksen tästä.Suomalaisten kasvoilla näkyy kuitenkin iloa ja riemua – ikään kuin kentällä olisi ryhmä pikkupoikia, jotka pääsevät pelaamaan ensimmäistä kertaa ulkoilmassa pitkän ja kylmän talven jälkeen.

Yksi leveimmistä hymyistä on Pukilla.

– Into pelata on tosi kova, Pukki myöntää.


Pukin jalkapallokausi 2018–2019 alkoi viime vuoden elokuussa.

Se oli pitkä ja ikimuistoinen kausi, jonka aikana Pukki pelasi valtavasti, voitti paljon ja iski maaleja sitäkin enemmän. Yhteensä 43 peliä Norwichissä ja tukun maajoukkuepelejä sisällään pitänyt sesonki päättyi toukokuun 5. päivä, kun ”Kanarianlinnut” lopetti kautensa nousujuhliin.

Sen jälkeen Pukkia ei ole tositoimissa nähty.

Ei siis ihme, että vuoden miesjalkapalloilija on into piukassa ennen EM-karsintakamppailua.

– Kauden jälkeen olin pari viikkoa rennosti, enkä tehnyt oikeastaan yhtään mitään. Oli niin pitkä kausi ja niin monta peliä, että kroppa tarvitsi pienen levon, Pukki kertoo.

– Sen jälleen olen juoksennellut, käynyt salilla ja tehnyt fysiikkatreeniä. Tämä viikko on ollut sitten jo kokonaan futistreeniä, hän jatkaa.

Pienimuotoinen kesäloma on tehnyt kotkalaiselle hyvää, mutta ovat siinä omat huolensakin. Harjoittelu on kuitenkin harjoittelua ja pelit pelejä, eikä yli kuukauden tauko tositoimista voi olla näkymättä suomalaisen otteissa.

Se panee myös Pukin miettimään.

– Pelituntuma ei ole paras, mutta into kentälle on kova. Se menee tässä tuntumankin edelle, Pukki vakuuttaa.

Harjoituskentälle katsoessa Pukin sanoja on helppo uskoa.

Innosta tai halusta Suomen otteet tuskin jäävät kiinni.


Siitä se sen sijaan voi jäädä kiinni, että vastassa on kivenkova joukkue.

Etukäteen kamppailua on maalailtu kahden maalitykin, Norwichin Pukin ja Roman Edin Džekon, väliseksi väännöksi: kumman ruuti on Tampereen illassa kuivempaa, voittaa myös ottelun.

– Džeko on loistokärki, joka on tehnyt maaleja paljon kaikkialla missä hän on pelannut. Luotan, että ”Luke” (Suomen maalivahti Lukas Hradecky) ja puolustus pystyvät pitämään hänet nollilla. Silloin riittäisi yksi maali, jos peliä ajattelee tältä kantilta. Minua ei kiinnosta, kuka sen maalin tekee. Kunhan voitamme.

Turhaan Pukki itseään silti vähättelee. Lauantaina kaikkien suomalaisten katseet kääntyvät jälleen kerran häneen.

Hyökkääjältä odotetaan maaleja varsinkin nyt, kun muiden suomalaishyökkääjien tilanne on epäselvä. Huuhkajien tämänkertaiset loukkaantumiset ovat osuneet juuri hyökkäyskalustoon, josta puuttuu esimerkiksi päävalmentaja Markku Kanervan luottopelaajaksi noussut Jasse Tuominen.

– Tähän on ikävä kyllä jo tottunut, Kanerva sanoo ja viittaa loukkaantumisiin.

– Meillä on silti joukkue, jolla pystymme voittamaan, hän jatkaa ja vilkaisee Pukkia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt