Markku Kanervan suunnitelma: Armenia-otteluun tulee vähintään yksi muutos - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Markku Kanervan suunnitelma: Armenia-otteluun tulee vähintään yksi muutos

Markku Kanerva mietteliäänä ennen Armenia-ottelua.

Julkaistu: 25.3.2019 17:48

Suomi kohtaa Armenian tiistaina.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva sanoo tekevänsä Armenia-otteluun vähintään yhden pelaajamuutoksen verrattuna viime viikon Italia-kamppailuun.

Suomi kohtasi Italian lauantaina Udinessa, ja Armenia-kamppailu on edessä tiistai-iltana Jerevanissa.

Välissä oli lento Italiasta Armeniaan, joten pelaajien palautumisaika on ollut lyhyt.

– Kaikkien fyysinen palautuminen katsotaan. Fysiopuoli katsoo kaverit läpi, ja sitten tehdään lopulliset päätökset. Suunnitelma on, että Italia-matsiin verrattuna avauskokoonpanoon tulee muutos tai muutoksia, Kanerva sanoi maanantaina Jerevanissa.

Suomi pelasi Italiaa vastaan kolmella keskuspuolustajalla, mutta Armenia-otteluun joukkue lähtee luultavasti tutulla 4–4–2-ryhmityksellä.

– Etukäteen oli tehty tietynlainen pelisuunnitelma sekä Italia- että Armenia-peliin. Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan Armenia puolusti välillä syvällä yhdeksällä pelaajalla ja tuli aika vauhdilla vastaiskuihin.

Molemmilla tappio alla

Armenia aloitti EM-karsinnat 1–2-vierastappiolla Bosnia ja Hertsegovinalle. Italia puolestaan kukisti karsinta-avauksessaan Suomen 2–0.

Armenian tähtipelaaja on Arsenalin Henrikh Mkhitarjan, joka on joukkueensa hyökkäyspelaamisen sielu ja osallistuu myös pelinrakentamiseen.

Suomen pelaajista Lassi Lappalainen oli vielä maanantaina flunssassa ja kuumeessa. Lappalainen ei ollut harjoituksissa mukana, ja hänen pelikykynsä on kysymysmerkki.

– Muutoin joukkueen terveystilanne vaikuttaa ihan hyvältä, Kanerva tiivisti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?