Huuhkajia maalillaan rokottanut Moise Kean: ”Yritän varastaa Cristiano Ronaldon salaisuudet”

Julkaistu:

Huuhkajat
Huuhkajien tappion sinetöinyt Kean rikkoo ennätyksiä Italian jalkapallossa.
Vasta 19-vuotias Moise Kean on ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt pelaaja, joka on tehnyt maalin Italian miesten maajoukkueessa.

Kean murtautui tekopaikkaan lauantai-illan ottelussa Udinessa, kun Ciro Immobile antoi hänelle loistosyötön ottelun 74. minuutilla. Kean ohitti Lukas Hradeckyn ja vei Italian 2–0-voittoon EM-karsintojen J-lohkossa.

Hyökkääjä toivoo jatkavansa urallaan ennätysten murskaamista. Ainakin roolimalli seurajoukkue Juventuksessa on parhaasta päästä.

– Yritän varastaa Cristiano Ronaldon salaisuudet. Opin häneltä jokaisessa harjoituksessa, Kean kuvasi Mestarien liigan kaikkien aikojen maalintekijää.

Kean on syntynyt 28. helmikuuta 2000. Hänestä tuli Italiassa toiseksi nuorin maajoukkueen maalintekijä. Entinen Juventus-pelaaja Bruno Nicole osui Ranskaa vastaan vuonna 1958 vain 18 vuoden ja 258 päivän ikäisenä.

Kean oli jo ennen lauantain maaliaankin tehnyt 2000-luvulla syntyneiden pelaajien historiaa. Hän pelasi ensimmäisenä 2000-luvulla syntyneenä Italian pääsarjassa ja teki myös ensimmäisenä maalin Serie A:ssa.

Miesten maajoukkueessa hän debytoi vaihdosta viime marraskuussa Yhdysvaltoja vastaan, mutta Suomi-ottelussa hän pääsi jo avaukseen.

– Keanilla on loistavia ominaisuuksia. Kehitys on hänestä itsestään kiinni, Italian päävalmentaja Roberto Mancini sanoi.

Mancini antoi peliaikaa myös toiselle 19-vuotiaalle, kun AS Roman keskikenttäpelaaja Nicolo Zaniolo tuli lopussa vaihdosta kentälle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt