Huuhkajatuomio: Edes tuomari ei onnistunut hoitamaan peliä Suomelle – studiolähetyksestä voi nauttia myös ilman ääniä - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Huuhkajatuomio: Edes tuomari ei onnistunut hoitamaan peliä Suomelle – studiolähetyksestä voi nauttia myös ilman ääniä

Julkaistu: 24.3.2019 7:01

IS-raadin Ville Touru, Saku-Pekka Sundelin ja Petri Lahti käyvät persoonalliseen tyyliinsä läpi Italia–Suomi-ottelun tapahtumia.

Italia–Suomi 2–0 (1–0)Suomi ei onnistunut yllättämään ennakkosuosikki Italiaa EM-karsintaottelussa Udinessa. Saapasmaan kasvatit jättivät Huuhkajat ilman pisteitä voittamalla kotiottelunsa 2–0.

Udinessa ottelua seurannut jalkapallotoimittaja Saku-Pekka Sundelin, toimittaja Ville Touru ja IS Urheilun esimies ja ikuinen futisromantikko Petri Lahti pohtivat, mitä karsinta-avauksesta jäi käteen.

Saku-Pekka Sundelin

Päivän tähti: Moise Kean pelasi vielä viime kesänä alle 19-vuotiaiden EM-kisoissa Vaasassa ja Seinäjoella. Nyt hän saa jo peliaikaa Juventuksessa ja Italian maajoukkueessa. Hänestä tuli lauantaina Italian historian ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt, joka on pelannut miesten maajoukkueessa. Kean piti molempia Suomen laitoja pilkkanaan ja iski lopulta 2–0-maalin.

Kean 2–0:

Jos video ei näy, katso se tästä.

Päivän puheenaihe: Suomi hävisi Italialle. Onko siinä jotain ihmeellistä? Ei ole. Oliko se pettymys? Sikäli kyllä, että Suomen haaveet pisteestä tai useammasta lässähtivät jo aikaisessa vaiheessa. Huuhkajat oli ottelussa periaatteessa mukana 75 minuutille, mutta oliko se silti ihan oikeasti?

Päivän moka: Italian avausmaalissa Tim Sparv puski pallon sivuvaparista suoraan keskelle, josta Gagliarin tähti Nicolo Barella pääsi laukomaan suoraan vastapalloon. Sparvilla oli kaikki aika puskea pallo jonnekin vaarattomampaan paikkaan.

Barella 1–0:

Jos video ei näy, katso se tästä.

Päivän tyyli: Markku Kanervan profiili valmentajana on noussut viime aikoina merkittävästi. Myös tyyli on parantanut, sillä puvut ovat entistä istuvampia. Tyyli on Italiassa tärkeää, eikä hän hävinnyt siinä kollegalleen Roberto Mancinille kuin yhdessä asiassa. Kenkien kiiltoeron erotti yläparvelle asti. Pienet marginaalit.

Päivän yllätys: Suomen valmennus muutti Kansojen liigassa toimineen pelijärjestelmänsä kahdesta keskuspuolustajasta kolmeen toppariin, mikä tuli kuitenkin jonkinlaisena yllätyksenä. Sillä pyrittiin pysäyttämään Italian laitapeli ja tukemaan Albin Granlundia ja Juha Piristä. Hyvä ajatus, mutta sekään ei auttanut. Ainakaan Markku Kanerva ei ole kaavoihin kangistunut.

Perus-Markku esiintyi tyylikkäänä Udinessa.

Petri Lahti

Tähti: Huuhkajien peli – tappiosta huolimatta. Se oli maailmanluokan vastustajaa vastaan riittävän rohkeaa, pelaavaa, yritteliästä ja tiivistä. Vain alkuminuuttien hermoilu muistutti vanhoista kurjista ajoista.

Puheenaihe: Edelliskohdan kehulitanian jälkeen on todettava, että Italian peli tämä oli alusta loppuun, vaikka Viasatin väki muuta yritti uskotella. Ei ilta mihinkään onnenkantamoiseen kaatunut: ohjaus takatolpalta, viheltämättä jäänyt pilkku – sinipaidat olisivat voineet ratkaista homman jo avausjaksolla.

Moka: Stadionit alkavat olla Italiassa jo tätä vuosituhatta, mutta seuraavaksi täytyy saada verka kuntoon. Udinen läikikäs pelikenttä oli selvästi myös epätasainen.

Italialla oli peli hallussaan, vaikka Suomi pysytteli tiukasti kannassa.

Tyyli: Tiedä, minkä tason aikarauta komistaa Markku Kanervan rannetta, mutta Roberto Mancinin hihassa vilahti Richard Millen sveitsiläinen ökykello, valmentajan nimikkomallia, jonka hinnat lähtevät kuudesta numerosta liikkeelle.

Yllätys: Tuomari, joka veti tämän tason pelissä vieraille. Orel Grinfeld olisi voinut muun muassa pistää Tim Sparvin suihkuun kahdella keltaisella.

Ville Touru

Tähti: Pasi Rautiainen on mahtava tv-asiantuntija Viasatin lähetyksissä kerta toisensa jälleen. Tapahtuu pelissä mitä tahansa, Rautiaiseen voi aina luottaa. Tuosta intohimosta saisi moni ottaa mallia. Rautiaisen show on viihdyttävää seurattavaa, vaikka ottaisi äänet pois televisiosta.

Viasatin asiantuntija Pasi Rautiainen on studioiden tähtipelaaja ottelusta toiseen.

Puheenaihe: Huuhkajat oli läpi ottelun hyvin mukana pelissä, mutta se on jälkikäteen laiha lohtu. Jos lohkon ykkösjoukkuetta vastaan pysyy 90 minuuttia kärryillä, esitys on kuitenkin lupauksia herättävä.

Moka: Teemu Pukilla oli loistotilaisuus nostaa Suomi tasoihin 65. minuutilla. Championshipin maalipörssin kärkinimi ei siinä kuitenkaan onnistunut. Suomen hyökkääjälle ei varsinkaan Italiaa vastaan tule tontteja liukuhihnalta. Ne pitää yksinkertaisesti käyttää, jos Huuhkajat hamuaa isoja päänahkoja.

Tyyli: Hämäläinen, Lappalainen, Karjalainen... Nyt äkkiä sinne maajoukkueeseen vielä Savolainen ja Pohjalainen, niin saadaan koko sarja kasaan.

Yllätys: Kasper Hämäläinen onkin yhä ihan pelimies! Loukkaantumisista kärsineen 32-vuotiaan pelaajan edellisestä maajoukkuevisiitistä oli kulunut jo puolitoista vuotta, eivätkä Puolan liigan tapahtumat osu ainakaan meikäläisen silmiin ihan kulman takana.

  • Katso kooste ottelusta alla olevalta videolta

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?