Huuhkajien ykköshyökkääjä puhuttaa Italiassa: ”Vaara on nimeltään Pukki” - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Huuhkajien ykköshyökkääjä puhuttaa Italiassa: ”Vaara on nimeltään Pukki”

Teemu Pukki on otsikoissa myös Italiassa.

Julkaistu: 23.3.2019 20:05

Teemu Pukki nostettiin esiin Tuttosportin ennakkojutussa.

  • Suomi kohtaa Italian lauantaina EM-karsintojen avausottelussa

  • Ottelu alkaa Udinessa kello 21.45

  • IS ennakoi ja seuraa ottelun tapahtumia

”Vaara on nimeltään Pukki”, otsikoi perjantaisen numeronsa Tuttosport, joka on Italian yksi kolmesta päivittäin ilmestyvästä urheilulehdestä.

Suomea käsitelleen vajaan puolen sivun jutun alaotsikossa kerrottiin, että ”Norwichin hyökkääjä ja Suomen ykköstähti on tällä kaudella viimeistellyt seurassaan 24 osumaa ja antanut yhdeksän maalisyöttöä”.

Virhe oli siinä, että hänen väitettiin pelaavan Englannin korkeimmalla sarjatasolla Valioliigassa. Oikeasti Pukki pelaa maan toiseksi korkeimmalla tasolla Championshipissa.

– Pukki sopeutuu useisiin hyökkääviin rooleihin. Viimeistelyteho kertoo laadusta, mutta hän ei ole vain maalintekijä, Tuttosport kirjoitti.

– Kolme maalia Kansojen liigassa nosti Pukin yhdeksännelle sijalle maajoukkueen kaikkien aikojen maalintekijätilastossa, jonka kärjessä on myyttinen Jari Litmanen.

Pukin kärkipariksi lehti ennakoi ”suomalaisen jalkapallon uutta lupausta” Lassi Lappalaista.

– Roolissa pelaa yleensä Jasse Tuominen, joka on nyt loukkaantuneena sivussa.

Suomen toinen tukipilari on Tuttosportin mukaan Lukas Hradecky, jonka sukunimen viimeinen kirjain oli tosin kirjoitettu i:ksi.

Toimittaja Giovanni Armaninin jutussa mainittiin myös, että maajoukkueen toissa vuonna jättäneen Perparim Hetemaj’n jälkeen Suomen ainoa ”italialainen” on Crotonen Sauli Väisänen, ”joka aloittanee ottelun vaihdossa”.

Päävalmentaja Markku Kanervan kerrottiin työskennelleen vuoteen 2001 opettajana ja tämän jälkeen alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa.

Lehti tiesi, että ennen Kanervan A-maajoukkuepestiä Suomen Palloliitto oli järjestänyt tehtävää koskevan julkisen hakuprosessin.

Tekstin lopussa avauskokoonpanoon ennakoitiin Pukin, Lappalaisen ja Hradeckyn lisäksi muun muassa ” (Albin) Granlundia, joka korvannee (Jukka) Raitalan” sekä ”kokenutta (Joona) Toiviota”.

– 4–4–2:ta käyttävä Suomi pelaa käytännönläheistä perusjalkapalloa. Kanerva antaa pelaajille selviä ohjeita: laukokaa paljon kaukaa, oheisessa kainalojutussa ilmoitettiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?