Maalipyssy Teemu Pukki kertoo vauva-arjestaan Englannissa: ”Hän voi lähteä tämän viikon aikana kävelemään”

Julkaistu:

Huuhkajat
Valioliigasta haaveileva Teemu Pukki arvelee, että hänen tyttärensä alkaa kävellä sinä aikana, kun isä yrittää kaataa Italian ja Armenian.
  • Suomi kohtaa Italian lauantaina EM-karsintojen avausottelussa
  • Ottelu alkaa Udinessa kello 21.45
  • IS ennakoi ja seuraa ottelun tapahtumia
Kaikki, jotka ovat joskus nähneet Italian maajoukkueen tai Juventuksen pelaavan, tuntevat Giorgio Chiellinin ja Leonardo Bonuccin.

Heidän pelaamisessaan on raakaa ja romuluista eleganssia. Kaksikolle ovat kaikki keinot sallittuja paitsi ne, joita erotuomari ei salli. Pallontavoittelutilanteissa tulevat iskut voi tuntea melkein kotisohvalle asti.

Teemu Pukki pääsee lauantai-iltana Chiellinin ja Bonuccin mankeliin, kun Suomi kohtaa EM-karsinta-avauksessa Italian Udinessa. Se ei Huuhkajien tulikuumaa kärkimiestä hirvitä.

– Onhan siinä kaksi maailman parhaisiin lukeutuvaa topparia. Tulee vaikea iltapuhde, mutta luotan siihen, että pystymme pari paikkaa luomaan. Sillä hetkellä pitää olla erityisen hereillä, jotta pystyy maalin tekemään.


Pukki on tämän kauden aikana karaistunut luunkovassa Englannin Championshipissa. Hänen maanviljelijämäiseksi kuvattu ulkomuotonsakin rehottavine partoineen kielii siitä, että aiemmin kiharakutrisesta pojasta on kasvanut aikuinen mies.

Championshipin topparit ovat silti eri asia kuin Italian puolustus, joka ei tunnetusti anna armoa tai pyytele anteeksi.

– Espanjassa taisi pelata (Sergio) Ramos ja (Gerard) Pique. Nämä ovat aika saman kaliiberin jätkiä. Muuten ei varmaan samantasoisia puolustajia ole ollut vastassa, Pukki sanoo.
Samaan aikaan, kun Pukki kerää mustelmia Italiassa, myös hänen tyttärensä kroppa on koetuksella, sillä tämä harjoittelee kovaa vauhtia pystyssä pysymistä.

– Tyttö kasvaa kovaa vauhtia. Sitä on ilo seurata. Veikkaan, että hän voi lähteä tämän viikon aikana kävelemään. Sen näkeminen jäisi väliin, Pukki harmittelee.

28-vuotias Norwichin kärkimies osallistuu omien sanojensa mukaan aktiivisesti tyttärensä hoitoon.

Kumpia on tällä kaudella enemmän, maaleja Championshipissa (24) vai vaipanvaihtoja?

– Varmasti vaipanvaihtoja. Olen aika aktiivinen aina, kun olen kotona. Päivä ennen peliä saan vähän rauhoittua ja keskittyä matsiin, mutta kyllä minä vaippoja silloinkin vaihdan, Pukki vakuuttelee.

Perhe asuu pienessä kylässä Norwichin ulkopuolella. Siellä hän saa kulkea rauhassa, vaikka on onnistunut valloittamaan futishullun kaupungin asukkaiden sydämet koko kauden kestäneillä maalikarkeloillaan.

– Ruokakaupassa on pari kertaa joku tullut juttelemaan, mutta muuten olen saanut aika rauhassa olla.
Sen verran yllätyksenä Pukin sensaatiomainen kausi tuli ilmeisesti hänelle itsellekin, että mitään maalikuninkuusbonuksia ei sopimukseen kirjattu.

Pukki johtaa tällä hetkellä sarjan maalipörssiä kahden osuman erolla Billy Sharpiin.


Eikä hän myönnä edes miettivänsä Championshipin maalipörssiä, sarjan maaliennätystä tai Norwichin seuraennätystä, jotka kaikki ovat yhä tavoitettavissa.

– En ole tehnyt mitään tavoitteita, mutta jos sellainen menisi rikki, se auttaisi varmasti myös joukkuetta. Jos en voittaisi maalikuninkuutta mutta nousisimme, pitäisin sitä aika nappikautena silti.

Suomen maajoukkue on poikkeuksellisen yhtenäinen, mutta Pukki ylistää myös Norwichin joukkuekemiaa, vaikka arki seurassa on vähän erilaista.

– En ole itse kaikkein äänekkäin Norwichissa. Ehkä siellä on vähän ronskimmat jutut kuin täällä, Pukki vertaa.

– Kyllä siellä on brexitistäkin keskusteltu. Jotkut jätkät eivät edes tiedä, mitä brexit tarkoittaa. Eikä loppujen lopuksi oikein kukaan tiedä, miten se vaikuttaa meihin ulkomaalaispelaajiin. Kiinnostuneena seuraan.


Norwichilla on jäljellä kahdeksan ottelua. Se johtaa sarjaa neljän pisteen erolla Sheffield Unitediin.

Pukki tunnustaa, että Valio­liiga on iso unelma mutta ei mikään pakkomielle.

– Pelatessani Tanskassa en ajatellut, että olisi pakko päästä Valioliigaan. Nuorena Espanja oli minulle se juttu.

– Nyt kun olen Englannissa ja Valioliiga on niin lähellä, niin olisihan se makeeta päästä kokeilemaan. Ei se mikään pakkomielle silti ole.

Jos Norwich ei jostain syystä nouse, Pukki joutuisi vaikeaan tilanteeseen. Pääsarjasta tulisi taatusti tarjouksia ja muhkea palkkapussi.

Toisaalta Pukki ei ole koskaan ollut niin rakastettu kuin Norwichissa.

– Nytkin on mennyt pari peliä ilman maalia. Silti jos munaa paikan pelissä, pian kuulee fanien laulavan nimeäsi. Siitä tulee hieno fiilis, Pukki sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt