Huuhkajien ykköstähden Lukas Hradeckyn käytös herättää huomiota – ”Ihmiset luulevat, että ryyppään itseni känniin joka ilta” - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Huuhkajien ykköstähden Lukas Hradeckyn käytös herättää huomiota – ”Ihmiset luulevat, että ryyppään itseni känniin joka ilta”

Suomen ykköstähti Lukas Hradecky lipsauttelee kirosanoja ja juo olutta suorissa lähetyksissä. Seura kannustaa häntä olemaan sellainen kuin on.

Lukas Hradecky on melkoinen velikulta.

23.3.2019 12:33
  • Suomi kohtaa Italian lauantaina EM-karsintojen avausottelussa

  • Ottelu alkaa Udinessa kello 21.45

  • IS ennakoi ja seuraa ottelun tapahtumia

Älkää koskaan yrittäkö panna Lukas Hradeckya mihinkään muottiin!

Suomen jalkapallomaajoukkueen kirkkain tähti, Bayer Leverkusenissa pelaava Hradecky on loistoesimerkki siitä, ettei ihmisen tarvitse olla liian vakava ollakseen vakavasti otettava.

Palloliiton junioreille suunnattuja videoita joudutaan kuvaamaan jatkuvasti uusiksi, kun Huuhkajien ykkösmaalivahti lipsauttaa taas kirosanan.

Saksan television haastattelussa hän juo suorassa lähetyksessä olutta. Maaottelun jälkeen Hradecky kaappaa kannattajan tuopin ja kaataa sen kitaansa.

Jalkapallo on maailman suurin urheilubisnes, jossa seurat yrittävät varjella brändiään. Valitettavan usein ne kuohitsevat pelaajat mediakoulutuksella, jonka tarkoitus on saada heidät lätisemään ympäripyöreitä.

Hradeckylle ei sitä ole onneksemme koskaan yritetty. Hänen seuransa Leverkusen on päin vastoin toivonut, että maalivahti lisäisi hulluttelukierroksiaan.

– Seura ajattelee, että se on myyvää ja he saavat lisää positiivista julkisuutta. Lisäksi he ymmärtävät, että se on osa minua. Olisi väärin muokata minua toisenlaiseksi.

Luonnonlapsimainen turkulainen muistaa oikeastaan vain yhden huonon palautteen jalkapallomaailman tähtikultista poikkeavasta käytöksestään. Äidin kollega oli kysellyt, miten se poika voi kiroilla julkisesti.

– Nämä asiat ovat tabuja. Kalja on tehty juotavaksi. Ja 99,9 prosenttia maailman ihmisistä kiroilee joka päivä. Miksi meidän pitäisi olla jotenkin enkelimäisempiä kuin muiden?

Hradecky siirtyi täksi kaudeksi Bayer Leverkuseniin.

Ei Hradecky aina ole ollut yhtä huoleton. Ensimmäisessä ammattilaisseurassaan, tanskalaisessa Esbjergissä, hän stressasi ja jännitti niin, että se näkyi pelisuorituksissa.

– Se tuntui suorittamiselta. Imin paineita ihan vääristä syistä. Piti yrittää näyttää jotain joillekin muille. Se kääntyi minua vastaan.

Hradecky pelkäsi otteluita ja toivoi, ettei joutuisi torjumaan tai ylipäänsä koskemaan niissä palloon. Ja jos torjunta tulisi, sen pitäisi olla loistopelastus.

 Kalja on tehty juotavaksi. Ja 99,9 prosenttia maailman ihmisistä kiroilee joka päivä. Miksi meidän pitäisi olla jotenkin enkelimäisempiä kuin muiden?

Hän alkoi sijoittua väärin ja tehdä muutenkin virheitä.

Juhannuksena hyvien ystävien kanssa käyty keskustelu muutti asennoitumisen jalkapalloon.

– Kannattaa olla oma itsensä kaikkialla tässä maailmassa. Oli kyse sitten vakavasti otettava ympäristö tai ei. Hyvä, että oivalsin sen niin varhaisessa vaiheessa.

Hradecky pelaa jälleen huippukautta Leverkusenissa ja on Suomen suurin toivo Italiaa vastaan EM-karsinnan avauksessa.

Veikkauksen Rakkaudesta lajiin -dokumentissa Hradecky grillaili Joel Pohjanpalon ja Sebastian Sorsan kanssa kotonaan, joi olutta ja jutteli poikamieselämästään.

– Ihmiset luulevat, että ryyppään itseni känniin joka ilta. Olen ammattilainen. Panen Netflixin päälle, teen ruokaa, haen jääkaapista oluen ja lepään. Jalkapalloilijat ovat jollain tapaa laitostuneita. Elämme vähän kuin suljettujen ovien takana.

Hradecky ei ole stressannut myöskään vakiintumisesta ja poikamieselämän päättämisestä.

– Olen aika vanhanaikainen. On olemassa Tinderit ja muut, mutta ihmiset ovat niissä vääristä syistä liikkeellä. Haluan uskoa kohtaloon, että olet oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Tuleva tyttöystävä tai vaimo löytyy jostain sieltä.

  • Kuuntele alta Pallokerhon podcast, jossa ennakkoidaan Italia–Suomi-ottelua.

Jos yllä oleva podcast-soitin ei näy selaimellasi, voit kuunnella lähetyksen täältä.

Jos haluat kuunnella vanhoja Pallokerhon lähetyksiä, löydät ne täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?