Selkä vaivaa Huuhkajien Tim Sparvia – ”Olen vanha mies”

Julkaistu:

Huuhkajat
Miesten jalkapallomaajoukkueen kapteeni Tim Sparv myöntää, ettei hänen oma tilanteensa ole tällä hetkellä ihanteellinen.
Suomi kohtaa lauantaina EM-karsinnoissa Italian, ja Tim Sparvia on vaivannut selkä. Sparv ei pystynyt treenaamaan torstain harjoituksista kuin osan täysipainoisesti.

– Kondis on siinä ja siinä. Muutama viikko on ollut hyvää, mutta eilen (torstaina) treeneissä ei ollut niin hyvä tunne kuin olisin halunnut, Sparv sanoi perjantaina STT:lle joukkueen majapaikassa Udinessa.

Keskikenttämies Sparv, 32, on Suomen jalkapallomaajoukkueelle eli Huuhkajille tärkeä pelaaja ja johtajahahmo. Seurajoukkuetasolla hän edustaa tanskalaista Midtjyllandia.

– Viime vuodet ovat olleet vähän hankalia. Muutama kuukausi menee aina hyvin, ja sitten tulee jotain, ja täytyy huilata muutama viikko. On ollut todella vaikea hyväksyä sitä puolta, että olen ”vanha” mies. On ollut vähän identiteettikriisi, kun en ole pystynyt tekemään samoja asioita, joihin olen tottunut, Sparv harmittelee.

Suomella loukkaantumishuolia

Suomella on Italia-vierasottelun alla muutoinkin loukkaantumishuolia.

Sparvin täysi vire on kysymysmerkki, ja muun muassa Jere Uronen, Jukka Raitala, Jasse Tuominen ja Roman Eremenko ovat kokonaan sivussa.

Sparv kuitenkin uskoo Suomen mahdollisuuksiin yllättää lohkon ennakkosuosikki Italia.

– Italialla on ollut viime aikoina vaikeuksia. Toivon, että he aliarvioivat meitä vähän. Aloitamme pelin nöyrästi ja hyvin, niin he saattavat turhautua. Se olisi pieni voitto meille, jos heidän omat faninsa alkaisivat buuata ja viheltää.

Italia–Suomi pelataan lauantaina kello 21.45 alkaen.