Entisen Miss Suomen pojat pääsivät miesten maajoukkueeseen: ”Eiköhän mutsi ja faija muutaman kyyneleen tirauttaneet” - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Entisen Miss Suomen pojat pääsivät miesten maajoukkueeseen: ”Eiköhän mutsi ja faija muutaman kyyneleen tirauttaneet”

Italiassa ammatikseen pelaava Sauli Väisänen ei ole enää vain Anna-Liisa Tiluksen poika vaan nyt myös Leo Väisäsen veli.

Entisen missin ja Ylen tv-kuuluttajan Anna-Liisa Tiluksen pojat Sauli ja Leo Väisänen ovat mukana EM-karsinnat aloittavassa Suomen miesten jalkapallomaajoukkueessa.

21.3.2019 15:42

Sauli ja Leo Väisänen seisovat kuvattavina Udinen laitamilla sijaitsevan hotellin edustalla, kun Suomen jalkapallomaajoukkueen ykköstähti Lukas Hradecky polkee pyörällä ohi.

– On sitä kovempiakin veljeksiä suomalaisessa jalkapallossa, Hradecky huikkaa ja jatkaa polkemistaan.

Hradeckyn pikkuveljellä Matej’lla on yksi A-maaottelu ja toinen veli Tomas on pitkän linjan veikkausliigapelaaja.

Ennen Väisäsiä jalkapallomaajoukkueessa on ollut samaan aikaan mukana mm. Eremenkot, Moisanderit, Lipposet ja Tauriaiset. Riskin veljekset ja Kuqit eivät ole osuneet samaan leiritykseen tai peliin.

Alexei ja Roman Eremenko ovat viimeiset, jotka ovat olleet samaan aikaan kentällä.

Veljespari maajoukkueessa ei siis ole ihan jokapäiväistä.

24-vuotias Sauli ja kolme vuotta nuorempi Leo ovat aiemmin yhdessä hajottaneet lähinnä kotinsa olohuoneen tauluja palloa potkiessaan.

Kerran he matkasivat alle 21-vuotiaiden maajoukkueen mukana Färsaarille, mutta vain Sauli pääsi pelaamaan. Muita yhteisiä joukkueita ei ole.

Minuutit voivat olla lauantai-illan EM-karsintaottelussa Italiaakin vastaan vähissä, mutta se ei vähennä kaksikon intoa uudesta tilanteesta.

– Vähän tämä tuntuu epätodelliselta. Siitä asti, kun pääsin itse maajoukkueeseen, olen unelmoinut, että broidi pääsisi myös. Se tapahtui nopeammin kuin luulin, Sauli Väisänen sanoo.

Leo sai omaksikin yllätyksekseen kutsun, minkä jälkeen hän kertoi siitä perheen WhatsApp-ryhmässä.

– Eiköhän mutsi ja faija muutaman kyyneleen tirauttaneet. Tunteet ovat olleet pinnassa, Sauli sanoo.

Kaksikon äiti, vuoden 1984 Miss Suomi ja Ylen tv-kuuluttaja Anna-Liisa Tilus lienee toistaiseksi vielä perheen suurin julkkis.

Sauli Väisänen on kommentoinut hyvin vähäsanaisesti äitiään, mikä on ymmärrettävää, tekeehän hän itse jalkapalloammattilaisen uraa Italiassa ja Suomen maajoukkueessa.

Huuhkajissa hänet on huumorimielessä jätetty jo pikkuveljensä varjoon.

– Leo oli vetänyt yhdet treenit, kun minua alettiin kutsua Leon veljeksi, hän nauraa.

Sauli Väisänen on pelannut maajoukkueessa muiden muassa Teemu Pukin kanssa.

Leo Väisänen pelaa ammattilaisuransa ensimmäistä kauttaan Hollannin toiseksi ylimmällä sarjatasolla Den Boschissa.

Sauli on Serie A -seura SPALin kirjoilla, mutta lainalla Serie B:ssä Crotonessa.

Kaksikko katselee usein toistensa otteluita ja antaa aina myös palautetta.

He ovat molemmat hyvin samantyyppisiä pallovarmoja puolustajia, ja jossain vaiheessa voi olla edessä kiivas taistelu samasta pelipaikasta.

– Jos jollekin menettäisin pelipaikan, mieluiten omalle broidille. Mulla on enää pari vuotta aikaa ennen kuin hän menee ohitseni, Sauli vinkkaa veljelleen.

Persoonina veljeksissä on enemmän eroja kuin pelaajina. Sauli puhuu paljon, Leo heittelee kommentteja sivusta. Niin se on aina heillä mennyt. Kämppiksiä he eivät maajoukkueessa sentään ole.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?