Huuhkajien Glen Kamara iski avausmaalinsa Rangersissa – Steven Gerrard ylistää ”ale-ostosta” - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Huuhkajien Glen Kamara iski avausmaalinsa Rangersissa – Steven Gerrard ylistää ”ale-ostosta”

Huuhkajien keskikenttäpelaaja Glen Kamara hurmaa Skotlannin suurseura Rangersissa.

Glen Kamarasta on kehittynyt välittömästi Steven Gerrardin luottopelaaja.

28.2.2019 17:18

Suurseura Rangers FC löi Dundeen 4–0 keskiviikkona Skotlannin Valioliigassa. Kentän seuratuin pelaaja oli suomalainen Glen Kamara.

Kamara siirtyi Rangersiin tammikuussa juuri Dundeesta. Olarin Tarmon kasvatti ehti pelata puolentoista kauden ajan Dundeessa. Sinä aikana hän nousi seuran luottopelaajaksi ja kannattajien suosikiksi. Hänen sopimuksensa oli määrä päättyä tulevana kesänä.

Kamara solmi esisopimuksen Rangersin kanssa tammikuussa ja ajautui pattitilanteeseen Dundeessa. Lopulta aivan siirtoikkunan lopussa Rangers suostui maksamaan 50 000 punnan siirtosumman Kamarasta saadakseen tämän riveihinsä välittömästi.

– Tiedän, että kyseessä on todellinen ale-ostos. Hän on huippupelaaja, joka on saanut erinomainen koulutuksen Arsenalissa. (Dundeen entinen manageri) Neil McCann teki hänen kanssaan erinomaista työtä ja auttoi häntä kehittymään uudelle tasolle, Rangersin manageri Steven Gerrard kehui ennen Dundee-ottelua.

– Hän putosi nykymanagerin (Jim McIntyre) suosiosta Dundeessa, mutta onneksi me saimme hänet tänne odotettua aiemmin.

Alelaarista tehty löytö todella kantaa hedelmää. Kamara on pelannut kolme liigapeliä ja yhden cupin ottelun, kaikki avauskokoonpanossa. Rangers on voittanut yhtä lukuun ottamatta kaikki.

Dundeeta vastaan räjähti. Kamara ohjasi Rangersin johtoon jo neljännellä minuutilla ex-seuraansa vastaan.

– Glenillä on joka ottelussa todistettavaa. En usko, että se erityisemmin korostuu ex-seuraa vastaan.

Tampereella syntynyt ja Espoossa kasvanut Kamara nousi Suomen maajoukkueeseen vuonna 2017. Hän valtasi hyvillä esityksillä nopeasti paikan avauskokoonpanossa.

Kamara oli yksi Huuhkajien avainpelaajista, kun Suomi voitti lohkonsa Kansojen liigassa. Maajoukkueuran avausmaali syntyi 2–0-voitossa Kreikkaa vastaan Tampereella.

Kamara kommentoi tuoreinta maaliaan vaatimattomaan tyyliinsä Rangers TV:lle.

– Hieman katkeransuloista, kun maali tuli ex-seuraa vastaan. Voitto oli tärkeintä, se on hienoa. Teemme paljon töitä erikoistilanteiden eteen, onneksi olin paikalla viimeistelemässä, Kamara sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?