Palloliitto ruotii kohuttua Qatarin leiriä ensi viikolla – matkasta kieltäytynyt Riku Riski: ”Toivottavasti keskustelu jatkuu”

Julkaistu:

Huuhkajat
Suomen palloliiton Respect-työryhmä esittää, että maajoukkueiden leirikohteista tehdään jatkossa eettinen arvio.
Huuhkajien harjoitus- ja pelimatka Qatariin herätti muutama viikko sitten valtaisan kohun. Suomen palloliiton Respect-työryhmä käsitteli asiaa hiljattain kokouksessaan.

Puheenjohtaja Kari Uotilan mukaan keskustelussa nousi vahvasti esille vastaavien tilanteiden välttäminen tulevaisuudessa.

– Asiasta käytettiin monta puheenvuoroa, joissa asiaa lähestyttiin eri kanteilta, Uotila sanoo.

Osa oli sitä mieltä, että ihmisoikeuksia polkevaan Qatariin ei olisi koskaan pitänyt lähteä, mutta osa ymmärsi Dohan seireenien laulun olleen liian houkuttelevan maajoukkueen johtoportaalle.

Suomen pitää näyttää mallia

Respect-työryhmä päätti lopulta, että jatkossa liittohallituksen on syytä tehdä eettinen arvio, mikäli on pienikin epäily, että leirikohde ei täytä niitä odotuksia, joita kansainvälinen yhteisö mailta odottaa.

– Yksi ryhmän jäsen korosti Suomen aloitteellisuutta. Suomen on syytä korostaa eettisiä arvoja niin Pohjoismaiden ryhmässä, Euroopan tasolla Uefassa kuin maailmalla Fifassakin.

Palloliiton hallitus kokoontuu maanantaina ja työryhmän esitys pitäisi olla kokouksen asialistalla.

Riku Riski tyytyväinen jatkokeskusteluun

Riku Riski toivotti jatkokäsittelyn tervetulleeksi. Hän oli jättänyt leirikutsun Qatariin käyttämättä eettisistä syistä.

– Hyvä, että asiasta syntyi keskustelua ja toivottavasti se jatkuu, Riski sanoi tiistain ottelun jälkeen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt