Kommentti: Huuhkajien lupauksella on yhtä vaille kaikki eväät tähdeksi – harmi vain, että puuttuva taito on se tärkein - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Kommentti: Huuhkajien lupauksella on yhtä vaille kaikki eväät tähdeksi – harmi vain, että puuttuva taito on se tärkein

Julkaistu: 11.1.2019 19:05

Qatarin leiri osoitti, että Huuhkajiin on kuoriutumassa uusi tähti, kirjoittaa Mikko Knuuttila.

Matka Qatariin maksoi Palloliitolle 100 000 euroa ja valtavan määrän – ansaittua – negatiivista julkisuutta. Jäikö satsauksesta mitään käteen?

Ainakin päävalmentaja Markku Kanerva pääsi opettamaan pelitapaansa ja joukkueensa toimintakulttuuria tukulle uusia pelaajia. Debyyttinsä Huuhkajissa teki Qatarin leirin aikana peräti kuusi pelaajaa.

Heistä suurin onnistuja oli laitapelaaja Lassi Lappalainen, joka osoitti ominaisuuksiensa ja pelirohkeutensa riittävän Veikkausliigaa kovemmalle tasolle. Suomella on pulaa laadukkaista laitureista, joten Lappalaisella on hyvät mahdollisuudet saada A-maajoukkuekutsu myös maaliskuussa, jolloin EM-karsinnat alkavat.

19-vuotiaalla Saku Ylätuvalla on puolestaan lähes kaikki ominaisuudet, joita huippuhyökkääjä tarvitsee: hän kykenee rytminvaihtoihin, pääsee pallon kanssa ohi vastustajista, haistaa maalipaikat ja on taitava pienessä tilassa.

Ainoa asia, joka häneltä puuttuu, on viimeistelytaito. Ylätuvalla oli Viroa ja Ruotsia vastaan puoli tusina maalipaikkoja eikä hän onnistunut kertaakaan. Jos Ajaxin akatemiapelaaja oppii tehokkaammaksi, hänestä tulee Huuhkaja-tähti.

Muilla debytanteilla on pidempi matka huipulle. HJK:n keskikenttäduo Sebastian DahlströmKaan Kairinen oli vielä selvästi maajoukkuekonkareita Tim Sparvia ja Rasmus Schülleriä perässä, QPR:n pakin Nicholas Hämäläisen anti hyökkäyssuuntaan jäi vähäiseksi ja Hongan topparin Robert Ivanovin ratkaisut pallollisena kestivät turhan pitkään.

Qatariin matkustaneesta ryhmän ulkopuolelta odotan paljon HJK:n Eetu Vertaiselta. 19-vuotiaalla lahjakkuudella on sentterin raamit ja hurja laukaus. Hän tarvitsee vain vastuuta seurassaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?