Huuhkajat hävisi EM-karsintojen kenraaliharjoituksensa Virolle – näistä syistä Markku Kanerva näki pelissä hyvääkin - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Huuhkajat hävisi EM-karsintojen kenraaliharjoituksensa Virolle – näistä syistä Markku Kanerva näki pelissä hyvääkin

Päävalmentaja Markku Kanerva pettyi Suomen viimeistelyyn.

Julkaistu: 11.1.2019 18:00

EM-karsintojen kenraaliharjoitus Qatarissa päättyi häviöön.

Suomi–Viro 1–2

Lappalainen syötti ja Karjalainen viimeisteli, mutta lopussa juhlivat virolaiset.

Näin voi tiivistää Huuhkajien perjantaina Qatarissa pelaaman maaottelun Viroa vastaan.

Entiset veikkausliigapelaajat Gert Kams ja Henri Anier veivät ensin etelänaapurin 2–0-johtoon yleisurheilun MM-kisojen tulevalla näyttämöllä, Dohan Khalifan stadionilla.

Sitten 80. peliminuutilla oli Lassi Lappalaisen vuoro tarjoilla pallo Rasmus Karjalaiselle, joka viimeisteli Suomen kavennusmaalin. Osuma oli Karjalaisen uran ensimmäinen Huuhkajissa.

Sama nuori kaksikko oli lähellä tasoitusosumaa lisäajalla. Lappalainen, 20, syötti ja Karjalainen, 22, laukoi rankkarialueen sisältä. Kuti meni kuitenkin Viron maalivahdin Sergei Lepmetsin ulottuville.

– Ensimmäinen A-maajoukkuemaali ei juuri lämmitä. Oli paikka tehdä toinenkin, ja sitten tuli häviö, Karjalainen sanoi.

  • Video: Gert Kamsin 1–0-osuma.

Jos video ei näy selaimellasi, katso se täältä.

Karjalainen kuvaili Viro-peliä sanalla turhauttava. Vastustaja vetäytyi syvälle ja teki harvoista paikoistaan maalit. Suomi sen sijaan tuhlaili.

Karjalaisen paikkojen lisäksi Albin Granlund osui tolppaan, Saku Ylätupa loi itselleen monta hyvää tilaisuutta ja Lappalainenkin kokeili Lepmetsin hanskojen pitävyyttä.

Päävalmentaja Markku Kanerva sanoi, että pelistä jäi kaksijakoinen fiilis. Tulos kismitti Kanervaa, mutta hän näki peliesityksessä hyvääkin.

– Dominoimme peliä ja loimme tukun hyviä maalipaikkoja. Silti harmittaa, sillä paikat olisi pitänyt hyödyntää paremmalla prosentilla, Kanerva sanoi.

Perjantain ottelu oli Huuhkajien kenraaliharjoitus ennen maaliskuussa Italiassa alkavia EM-karsintoja.

– Tästä saatiin ihan hyvä peli: pääsimme hyökkäämään sellaista vastustajaa vastaan, joka puolusti matalassa blokissa. Tämä oli hyvää kokemusta EM-karsintojen Liechtenstein- ja Armenia-pelejä varten, Kanerva totesi.

Päävalmentaja Kanerva antoi Qatarin leirin aikana A-maajoukkuedebyytin kuudelle pelaajalle. Hän oli ensin kysyttäessä haluton nostamaan esiin onnistuja, harkitsevainen valmentaja olisi ensin halunnut katsoa pelin rauhassa uudestaan ja analysoida sen annin.

Lopulta Kanerva alkoi kuitenkin luetella nimiä. Ensimmäisenä hän mainitsi laituri Lappalaisen.

– Hän toi vauhtia hyökkäyspelaamiseemme ja antoi hyvän maalisyötön tänäänkin. Siinä on mielenkiintoinen pelaaja, Kanerva sanoi.

Lappalainen pelasi kaksi viime kautta lainalla Rovaniemen Palloseurassa ja nousi Veikkausliigan tähtien joukkoon. Tulevalla kaudella hän palaa HJK:n riveihin. Jos Lappalainen onnistuu keväällä Suomen cupin otteluissa, hän saattaa olla hyvinkin mukana ryhmässä joka aloittaa EM-karsinnat vierasottelulla Italiaa vastaan Udinessa 23. maaliskuuta.

Puhelu Pohjanpalolle

Päävalmentaja Kanervan työlistalla ennen karsintojen alkua on Qatarin leirin annin analysointi ja pelaaja- sekä joukkuekohtaisten palautteiden tekeminen.

Hän aikoo keskittyä myös pelaajatarkkailuun ja selvittää loukkaantumisista kärsineiden maajoukkuemiesten terveystilanteet.

– Esimerkiksi tänään juttelen Jollen (hyökkääjä Joel Pohjanpalo) kanssa, Kanerva kertoo.

Viro-pelin perusteella Huuhkajissa ei olekaan ylitarjontaa tehokkaista kärjistä.

Suomi–Viro 1–2 (0–1)

Maalit: 35. Gert Kams 0–1, 62. Henri Anier 0–2, 80. Rasmus Karjalainen 1–2.

Suomi: Walter Viitala; Robert Ivanov, Joona Toivio, Juhani Ojala (67. Albin Granlund), Nicholas Hämäläinen (84. Juha Pirinen), Robert Taylor, Tim Sparv (60. Kaan Kairinen), Sebastian Dahlström (76. Eero Markkanen), Simon Skrabb (46. Lassi Lappalainen), Saku Ylätupa, Tim Väyrynen (60. Rasmus Karjalainen).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?