Huuhkajat pelaa Viroa vastaan Qatarissa – Kanerva: ”Kapteenimme muistutti syistä, miksi olemme täällä” - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Huuhkajat pelaa Viroa vastaan Qatarissa – Kanerva: ”Kapteenimme muistutti syistä, miksi olemme täällä”

Markku Kanerva johdattaa Huuhkajat Dohassa perjantaina kello 14 alkavaan maaotteluun.

Julkaistu: 11.1.2019 12:26

Huuhkajat Suomi pelaa viimeisen maaottelunsa ennen EM-karsintoja.

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva on käännellyt ja väännellyt, ähkäillyt ja pähkäillyt jälleen kaiken valmiiksi, kun Suomi kohtaa tänään Qatarin-leirin päätösottelussaan Viron.

Suomi voitti leirin avausottelussaan Ruotsin 1–0, mutta silloin mediahuomion vei Riku Riskin jättäytyminen pois maajoukkueesta eettisten syiden takia.

Kanervan mukaan laaja mediakohu ei ole vaikuttanut Huuhkajiin.

– Asia käytiin läpi heti leirin alussa. Kapteenimme Tim Sparv muistutti hyvin syistä, miksi olemme täällä. Pelaajat ovat pystyneet fokusoitumaan harjoituksiin ja otteluihin, Kanerva kertoi puhelimitse Qatarista eilen illalla.

Eero Markkanen teki Suomen voittomaalin Ruotsia vastaan tiistaina.

Suomi oli juuri vetänyt viimeistelyharjoitukset, joissa keskityttiin mm. hyökkäyspään erikoistilanteisiin.

Vielä oli epäselvää, toipuuko loukkaantunut keskikenttämies Rasmus Schüller pelikuntoon Viroa vastaan. Toppari Juho Pirttijoki on varmasti yhä sivussa reisivaivansa takia.

Kanerva antoi Ruotsi-ottelussa A-maajoukkuedebyytin peräti viidelle pelaajalle. Tulikasteensa saivat Lassi Lappalainen, Sebastian Dahlström, Kaan Kairinen, Saku Ylätupa ja Robert Ivanov.

Valmentaja suostui paljastamaan Viro-ottelun kokoonpanostaan vain sen verran, että Nicholas Hämäläiselle on luvassa ensimmäinen ottelu A-maajoukkueessa.

– Idea tällä leirillä on, että kaikki saavat näyttöpaikan. Joukkueen vire on hyvä, hän sanoi.

Suomi voitti viime vuonna uuden karsintakilpailun Kansojen liigan alkulohkonsa. Historiallinen saavutus tuli viimeisen päälle viritetyllä joukkuepelaamisella.

– Täälläkin (Qatarissa) olemme käyneet hommia läpi joka päivä: harjoituskentällä, yksilöpalautteella ja joukkuepalavereissa. On tärkeää, että pelaajat tunnistavat tilanteet, joihin voimme kaatua tai joilla voimme voittaa, Kanerva kertoi.

 Olemme käyneet hommia läpi joka päivä: harjoituskentällä, yksilöpalautteella ja joukkuepalavereissa. On tärkeää, että pelaajat tunnistavat tilanteet, joihin voimme kaatua tai joilla voimme voittaa.

Joukkuepelaamisella on tarkoitus kompensoida yksilöeroja myös maaliskuussa alkavissa EM-karsinnoissa, jotka Suomi avaa kovia pelaajia vilisevää Italiaa vastaan.

– Jos olisimme yksilötasolla samalla tasolla huippujen kanssa, skouttaaminen olisi mennyt aika tavalla pieleen, kun meidän pelaajamme pelaavat Veikkausliigassa ja pohjoismaisissa sarjoissa – italialaiset Serie A:ssa ja Mestarien liigassa, Kanerva sanoi naurahtaen.

Hänen usko omiinsa ei silti horju.

– Kokonaisuudessaan näen hommamme olevan aika hyvällä mallilla. Nyt täytyy vain toivoa, ettei (avainpelaajille) tule loukkaantumisia.

Suomi kohtaa EM-karsintojen avauksessaan Italian Udinessa 23. maaliskuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?