Huuhkajat

Päävalmentaja Kanerva ei aio soittaa Huuhkajat jättäneille huippupelaajille – ”Heillä on mun numero”

Julkaistu:

Huuhkajat
Joku ehti toivoa, että Suomen menestys kääntäisi maajoukkueesta luopuneiden huippumiesten päät. Tai, että päävalmentaja aloittaisi iltalypsyn. Turhaan.
Markku Kanervalle oli kova pala, että Perparim Hetemaj, 31, Alexander Ring, 27, ja Niklas Moisander, 33, päättivät kukin omista painavista syistään jättää Suomen maajoukkuetehtävät nuoremmille.

Päävalmentaja ei kuitenkaan enää haikaile Italian, Yhdysvaltain ja Saksan pääsarjassa jalkapalloilevan kolmikon perään, vaan kääntää katseensa asioihin, joihin voi vaikuttaa.

– No, niillä pelaajilla on mun puhelinnumero. Heiltä on tullut onnitteluviestejä ja niin poispäin, Kanerva muotoilee status quon.

– Jos he tulevat toisiin aatoksiin, niin varmasti he soittavat mulle. Sitten katsotaan mikä tilanne on.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
  • Yllä olevalla videolla Suomen jalkapallon A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva kertoo pelaajapolitiikastaan.

Perpa: ”En mä mahdu jengiin”

Kansojen liigassa menestyneelle Huuhkajille ehti vakiintua tietynlainen permanentti. Ei sinne viime syksyn jälkeen voi kukaan enää pelkällä puhelinsoitolla ilmoittautua.

Aina sanavalmis Perpa Hetemaj murjaisikin Ilta-Sanomille, että ei taida enää edes mahtua joukkueeseen, ”jolla on mennyt paremmin ilman häntä”.

Kanerva ei kommentoi Perpaa, vaan painottaa, että karsintavuonna on vain vähän maajoukkueen yhteisiä tapahtumia ja harjoituspäiviä. Sen takia permanentissa on etunsa, mutta tietysti hän haluaa kaikki parhaat pelaajat mukaan.

– Ovet on sinänsä auki. Jos joku nostaa tasoaan seurajoukkueessaan, ja katsotaan että hänellä on nyt mahdollisuus tulla sekoittamaan permanenttia, niin ilman muuta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Kaikki tietävät Romanin pelitason”

Kahden vuoden pelikiellon (doping) kärsineen Roman Eremenkon kohdalla päävalmentaja ei halua ”mennä asioiden edelle”.

– Katsotaan nyt mikä Romanin vastaus on. Hän miettii, on ottanut aikalisän. Onko ylipäänsä halukas tulemaan mukaan?

Mikäli Eremenko vastaa myöntävästi, Kanervan tiimi arvioi hänen kykynsä ja terveystilanteensa niin kuin kaikkien muidenkin pelaajien kohdalla.

– Mutta kaikki tietävät Romanin pelitason. Kun on katsonut hänen otteitaan nyt Spartakissa, niin ihan hyvältä näyttää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt