IS antoi arvosanat Kansojen liigan lohkovaiheesta – Arajuuri ja Pukki olivat Huuhkajien parhaat

Julkaistu:

Huuhkajat
Suomen joukkue ansaitsee erinomaisen todistuksen Kansojen liigasta.
Ilta-Sanomat antoi todistuksen Huuhkajien Kansojen liigan taipaleelta. Nimen perässä pelatut minuutit ja mahdolliset tehot.

9 Lukas Hradecky

450 minuuttia

Joukkueen suurin tähti palasi kystaoperaation jälkeen vailla pelituntumaa maalille. Jotkut ehdottivat Jesse Jorosta sen vuoksi maalille, mutta Hradecky näytti ne puheet turhiksi. Piti melkein kuusi ja puoli tuntia maalinsa puhtaana. Voittotorjunnat Unkaria ja Viroa vastaan. Osallistuu jalalla vastustajan prässin purkuun.

7 Jesse Joronen

90 minuuttia

Pääsi pelaamaan päätösottelussa Unkaria vastaan. Ei voinut avausmaalille mitään. Toisen osuman olisi hyvänä päivänä torjunut. Joroseen Suomi ei kaadu, jos Hradecky on jossain vaiheessa sivussa.

9,5 Paulus Arajuuri

540 minuuttia

Puolustuksen jykevä johtaja ja taistelun ruumiillistuma, joka voittaa isoimman osan pääpalloista ja muista kamppailuista. Keskitysten lähettäminen Suomen maalille on melko epätoivoista puuhaa, sillä Arajuuri on yleensä aina päineen oikeassa paikassa. Pystyy myös avaamaan peliä.


9 Joona Toivio

495 minuuttia

On kaikessa hiljaisuudessa noussut maajoukkueen vakioavaukseen, eikä häntä sieltä hevin kammeta pois. Hyvällä tavalla varjo näyttävän Arajuuren vierellä. Uhrautuu, peittää laukauksia ja voittaa Arajuuren tavoin kamppailija. Olisi ansainnut enemmänkin otsikoita.

8 Jere Uronen

405 minuuttia

Alkaa taistella jo Suomen kaikkien aikojen parhaan laitapuolustajan tittelistä. Ennen kuin kiistätte, nimetkää paremmat. Tukee hyökkäyksiä erinomaisesti hyvällä liikkeellään ja pärjää myös puolustussuuntaan. Välillä ongelmia sijoittumisessa ja päätöksenteossa. Ei haastajia pelipaikallaan.
7,5 Jukka Raitala

360 minuuttia

Noussut MLS:ssä kolmekymppisenä uuteen kukoistukseensa. Monet odottivat Raitalan tekevän vielä kovemman uran, mutta kiertolainen on viimein löytänyt paikkansa ja hyvän tasonsa. Kunnossa ollessaan täyttää mainiosti maajoukkueen viime aikojen ongelmapaikan oikean puolustajan tontin.

6 Albin Granlund

256 minuuttia

Joutunut välillä turhan koviin paikkoihin ja ollut ajoittain suurissa vaikeuksissa, mutta osoittanut henkistä vahvuutta selviytymällä. Viroa vastaan alku oli kaamea, mutta suoriutui lopun hyvin. Kreikkaa vastaan iski epäonnisen oman maalin, mutta paransi. Fiksu luotettava pelaaja, joka on Raitalan varavaihtoehto.

6,5 Sauli Väisänen

114 minuuttia

Oli vielä viime kaudella nosteessa pelatessaan Serie A:ssa, mutta nyt sarjaporrasta alempana ja pudonnut maajoukkueessa marssijärjestyksessä selvästi Toivion taakse. Pääsi Unkaria vastaan toppariksi, mutta pysyy pelin perusteella vielä varalla.

- Juha Pirinen

11 minuuttia

Olisipa Pirinen oikea puolustaja. Vasemmalla ei asiaa Urosen edelle, mutta oikealla taistelisi peliajasta jopa Raitalan kanssa. Pelaa pelkäämättä kentälle päästyään. Siirto ulkomaille lienee edessä.

8,5 Tim Sparv

297 minuuttia

Osoittanut merkityksensä parhaiten oikeastaan ollessa sivussa. Kärsinyt koko karsintojen ajan lievästä ja vähemmän lievästä vammasta, mutta ollut pelatessaan erinomainen. Jotkut ovat jo siirtämässä sivuun avauksesta, mutta sellaiset puheet ovat älyttömiä. Tekee vierellään olevista pelaajista parempia. Rytmittää peliä ja on aina oikeassa paikassa, vaikka liike näyttää kulmikkaalta.


8 Rasmus Schüller

225 minuuttia, 0+1

Syksyn yllättäjiä. Moni ei odottanut näin isoa roolia, mutta hoiteli hommansa keskikentällä tietokoneen tarkkuudella. Helppo laittaa kentälle, koska tekee kaiken huolella ja järkevästi. Markku Kanervan pelitapa suosii Schülleriä ja Schüllerin pelitapa palvelee Kanervan Huuhkajia.

8 Glen Kamara

288 minuuttia, 1+0

Sai odottaa mahdollisuuttaan, mutta tarttui siihen heti kaksin käsin. Toi aivan uuden ulottuvuuden peliin tullessaan vaihdosta Viroa vastaan. Kreikka-pelissä oli suoranainen sensaatio. Sparvin puuttuessa putosi vieraspeleissä Kreikkaa ja Unkaria vastaan tavallisten kuolevaisten joukkoon. On seuraavat vuodet maajoukkueen listoilla ensimmäisiä, jonka nimi piirretään avauskokoonpanoon.

7 Joni Kauko

213 minuuttia

On keikkunut vuosikaudet maajoukkueringin sisä- ja ulkokehällä. Saapuu aina paikalle hälytettäessä ja hoitaa hommansa moitteitta. Nousi kahdesti varasijoilta suoraan avaukseen, joten asetelma ei ole helppo. Kansojen liigan avauksessa Unkaria vastaan oli kentän parhaimmistoa.

9 Robin Lod

537 minuuttia, 0+2

Ollut jo muutaman vuoden joukkueen kantavia voimia. Erittäin kokonaisvaltainen pelaaja, joka pääsee vastustajasta ohi ja antaa oivaltavia syöttöjä. Liikkuu kentällä valtavalla alueella ollen rakentamassa maalipaikkoja ja seuraavassa hetkessä jo blokkaamassa laukausta omassa päässä.


8,5 Pyry Soiri

396 minuuttia, 1+1

Viime karsintojen lopun sensaatio löi kunnolla läpi Kansojen liigassa. Vaarallinen vastaiskupelote vasemmalla kepeällä askeleellaan. Mikä tärkeintä, myös tehot maajoukkueessa olleet erinomaiset. Parantaa koko ajan myös peruspelaamistaan, jossa ollut puutteita.

- Thomas Lam

60 minuuttia

Pelaa hyvää kautta Hollannissa, mutta ei löydä oikein istuvaa roolia maajoukkueessa. Taso heitellyt aiemmin liikaa. Oli vaikeuksissa Unkaria vastaan ennen loukkaantumistaan.

- Robert Taylor

79 minuuttia

Voisi olla loistavalla potkutekniikallaan hyökkäyspään pelote, mutta pitää nostaa kokonaisvaltaista tasoaan vielä pykälän päästäkseen avaukseen. Unkaria vastaan muutama väläytys.

- Petteri Forsell

45 minuuttia

Häkellyttävän hyvä kausi Puolan pääsarjassa toi vihdoin paikan maajoukkuerinkiin. Pystyisi operoimaan ahtaissa väleissä ja laukomaan vaarallisesti. Vastustajan kannalta arvaamaton, mutta taitaa olla liian arvaamaton myös valmentaja Kanervalle.
- Fredrik Jensen

16 minuuttia

Siirto Saksan Bundesliigaan tarkoitti, että entistä vaikeampi jättää huomioimatta myös maajoukkueessa. Toipunut vasta pelikuntoon, joten näyttöjä pitää antaa. Ei ihan selkeää paikkaa ja roolia vielä Huuhkajissa, mutta on tyrkyllä avaukseen.

- Simon Skrabb

78 minuuttia

Tuli Kreikkaa vastaan loukkaantuneen Teemu Pukin tilalle ja suoriutui kelvollisesti. Ei vielä jättänyt kunnon jälkeä joukkueessa, mutta kuuluu ehdottomasti rinkiin.

7,5 Jasse Tuominen

530 minuuttia

Tuskin osasi odottaa näin suurta roolia, sillä pelasi ison osan Kansojen liigan minuuteista. Prässää, peittää syöttösuuntia ja tekee repiviä aloitteita. On myös tärkeä kohdepelaaja pidemmissä palloissa. Juoksumäärät hurjia, mutta maalinteossa ja itseluottamuksessa isoja puutteita.


9,5 Teemu Pukki

462 minuuttia, 3+0

Karsintojen suuri sankari ja nykyään kaikkien rakastama maalinsylkijä. Iski kolmessa pelissä peräkkäin voittomaalin. Tallinnassa tehtyä lisäajan osumaa muistellaan vielä Huuhkajien historian hienoimmissa hetkissä. Tekee valtavasti töitä ja on sitä kautta löytänyt kokonaisvaltaisen pelaamisen kautta myös maalivireen.

- Rasmus Karjalainen

5 minuuttia

Veikkausliigan maalipyssy pääsi haistelemaan A-maajoukkueen toimintaa.

- Eero Markkanen

3 minuuttia

Suunnitelma B sellaisiin hetkiin, kun Suomi jahtaa lopussa maalia. Sellaisia hetkiä ei ollut kuin yksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt