Huuhkajien kapteeni Paulus Arajuuri pettyi pahasti: ”Tänään näytimme, miten emme voi pelata”

Julkaistu:

Huuhkajat
Huuhkajien kapteenia Paulus Arajuurea harmitti päätöspelistä jäänyt fiilis, vaikka Suomi voitti Kansojen liigan lohkon.
Loistavan syksyn pelannut toppari Paulus Arajuuri oli erittäin pettynyt sen jälkeen, kun Suomi oli päättänyt Kansojen liigan kahteen tappioon.

– Harmittaa ihan perhanasti, että tämä maajoukkuevuosi päättyy tuollaiseen peliin, Arajuuri sadatteli.

Hän muistutteli itselleenkin, että Suomen tavoite oli voittaa lohko ja se toteutui, mutta ei osannut siitä Budapestissa pelin jälkeen vielä iloita.

– Tänään näytimme, miten emme voi pelata, jos haluamme menestyä. Se on vain se viisi prosenttia, joka puuttuu, ja sitten käy noin. Tänään maksoimme oppirahoja, ja tämä oli varmasti meille hyödyllinen kokemus.

Unkarin 1–0-maali:Jos video ei näy selaimellasi, katso se täältä.

Suomelta puuttui loukkaantumisten takia kolme neljä avauskokoonpanon pelaajaa, minkä lisäksi päävalmentaja Markku Kanerva teki useita muutoksia kokoonpanoon. Arajuuren mukaan se ei ollut tappion syy.

– Meillä on laaja rinki ja tosi kova nippu. Pystymme vaihtamaan kokoonpanoa ja silti pelaamaan sitä meidän peliämme. Tänään en tunnistanut sitä Suomen joukkuetta, joka olemme olleet. Harmittaa se fiilis, mikä tästä jää käteen.

– Ne pienet varmistukset, ne pienet liikkeet ja kakkospallot. Olimme yhden askeleen jäljessä, kun olemme aiemmin olleet yhden askeleen edellä.
Topparin mukaan Suomi pystyy edelleen kaatamaan kenet tahansa.

– Meillä on uskomaton itseluottamus. Tänään se kaatui meitä vastaan. Emme me yhden tappion jälkeen silti ala horjua.

Unkarin 2–0-maali:Jos video ei näy selaimellasi, katso se täältä.

Tanskan liigan Bröndbyssä pelaava puolustaja vakuuttaa, ettei mahdollinen kotiedun menetys tulevissa Kansojen liigan pudotuspeleissä ole kolaus, vaikka hän mieluummin pelaisi kotiyleisön edessä.

– Ihan sama, minne me joudumme. Uskon, että tämän joukkueen kanssa voitamme sen pelin.

– Harmittaa tämä fiilis, koska voitimme lohkon. Se oli meidän unelmamme ja tavoitteemme. Kun tämän pettymyksen saa pureksittua, pystymme olemaan ylpeitä siitä, että play off -paikka on plakkarissa, Arajuuri sanoi.

Ottelun tilastot

Unkari–Suomi 2–0 (2–0)

29. Adam Szalai 1–0, 37. Adam Nagy 2–0

Unkari: Peter Gulacsi; Botond Barath (v, 52. Adam Lang, v), Willi Orban, Tamas Kadar (46. Paulo Vinicius), Mihaly Korhut (54. Filip Holender); Gergö Lovrencsics, Laszlo Kleinheisler, Adam Nagy, Zsolt Kalmar (v), Balazs Dzsudzsak (c); Adam Szalai.

Suomi: Jesse Joronen; Albin Granlund (v, 46. Joona Toivio), Paulus Arajuuri (c), Sauli Väisänen, Jere Uronen; Robin Lod (v), Glen Kamara, Thomas Lam (60. Joni Kauko), Robert Taylor (74. Petteri Forsell); Jasse Tuominen, Teemu Pukki.

Erotuomari: Slavko Vincic, Slovenia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt