Huuhkajat

Huuhkaja-tuomio: Ratkaisuhetkien peruspaniikki jäi puuttumaan – Huuhkajat repi raa’asti riemukkaan tappion!

Julkaistu:

Huuhkajat
IS:n tuomiossa niputetaan Suomen maajoukkueen historian upein tappio.
Suomi hävisi torstai-iltana Kansojen liigan vierasottelussa Kreikalle 0–1. Tuo tulos riitti kuitenkin varmistamaan Suomelle lohkovoiton.

Alla IS:n raadin tuomio ottelusta.

Janne Kosunen, Ilta-Sanomien urheilutoimittaja

Puheenaihe: Kyyneleitä ei tule. Suruihin ja pettymyksiin ovat kaikki huvenneet, myös ilon. Suomi on lohkovoittaja jo ennen viimeistä kierrosta! Olkoonkin, että EM-kisapaikka ei ole vielä varma: Suomi on selviytynyt ensimmäistä kertaa jatkoon lohkostaan! Tässä pelkää vain yhtä asiaa: heräävänsä. Mikä ikimuistoinen syksy.

Punainen kortti: Vokaalipakko. Viasatin jalkapallon pääselostajalla Ville Kuusisella on selostajan ääni, into ja asiantuntemus mutta ikävä tapa venyttää sanoja tarpeettomasti. Sanat voivat ihan oikeasti loppua esimerkiksi n- tai t-kirjaimeen. Kovin-ää on-ää ärsyttävää lisäykset-ee. Rytmi sellaiseen kuntoon kuin on Glen Kamaran peli.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tähti: Huuhkaja, bubo bubo, on Euroopan suurin pöllö. Sen pesänä on kuoppa kivikkoisessa maassa, onkalo kalliojyrkänteellä, puun alla tai juurakossa. Eivät ole Kanervankaan bubot palatsikreivejä: tämä jatkopaikka tuli kaunistelemattoman raa’alla ja määrätietoisella työllä. Lohkovoitto oli Joukkueen voitto taustaa myöten.

Päivän tyyli: Jengi oli kuin nimikkoeläimensä, se saalisti silmät kellanpunaisina hehkuen, katse oli samalla lämmin kuin meripihkan kullanhohde. Vihdoin on unohdettu diibadaabat nk. kauniista pelaamisesta pallonhallintoineen ja ylityylittelyineen. Huuhkaja on yö- ja hämärälintu. Kello 21.45 alkaneet ottelut sopivat.

Päivän ilmiö: Onko se valoilmiö? Oliko se pohjoinen leimahdus, joka häikäisi itse Zeusin? Suomen miesten jalkapallomaajoukkue on kasvanut voittajaksi. Aiemmin ilmiöksi noussut peruspaniikki ottelun lopussa vaikeassa tilanteessa jäi puuttumaan, joten ilmiö on nyt kyky raapia tarvittava tulos.

Mikko Marttinen, Ilta-Sanomien urheilutoimittaja

Puheenaihe: Gijonin ihme on Suomen jalkapallohistorian hienoin tasapeli, mutta Ateenassa nähtiin kaikkien aikojen upein tappio. Tulos varmisti sen, että Suomen EM-unelma on hengissä vielä maaliskuun lopussakin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Punainen kortti: Suomella on aina ollut pulaa maailmanluokan laitapakeista. Jukka Raitalan poissaollessa Albin Granlund teki, mitä pystyi, mutta eihän se oikein riittänyt. Jos hänen etunimensä olisi Mikael, jäähyaitio olisi kutsunut ryntäyksestä ja kiinnipitämisestä. Oma maali ei onneksi käynyt kalliiksi.

Tähti: Kreikan kapteeni Vasilis Torosidis oli jykevä puolustussuuntaan ja alati vaarallinen oikean laidan nousuillaan. Hänen jalastaan lähti keskitys, joka johti Kreikan voittomaaliin.

Päivän tyyli: Maalivahti Odisseas ei ajautunut harharetkille, keskuspuolustaja Sokratis ei tehnyt mitään harkitsematonta. Kreikkalaiset olivat kunniaksi hienoille historiallisille nimilleen.

Päivän ilmiö: Suomi on rakastunut Kansojen liigaan, mutta Kreikassa tunteet ovat päinvastaiset. Ateenan olympiastadionilla oli niin vähän yleisöä, että ottelu olisi yhtä hyvin voitu pitää vuoden 1896 olympialaisten näyttämöllä Panathinaiko-stadionilla.

Marko Rajamäki, valmentaja, IS:n asiantuntija

Puheenaihe: Poissaolot. Kapteeni Tim Sparv ja Rasmus Schüller olivat loukkaantumisten takia sivussa. Valmennus ei asiasta valittanut ennen peliä, kuten ei pidäkään, mutta herrojen poissaolot näkyivät varsinkin toppareiden edustan suojelemisessa. Kreikka löysi liian helposti tiloja puolustuslinjan ja keskikentän välistä.

Punainen kortti: Tyhjä katsomo. Ateenan olympiastadionin katsojakapasiteetti on noin 71 000. Ottelussa, jossa molemmilla oli vielä panosta pelissä, paikalle saatiin vain kourallinen katsojia. Onneksi Suomen kannattajat löysivät paikalle ja olivat joukkueen tukena.

Tähti: Suomen maajoukkue. Loistava syksy 2018 antaa mahdollisuuden EM-lopputurnaukseen kevään 2020 pudotuspelien kautta. Hyvä valmennus, sitoutunut joukkue ja Teemu Pukki ovat olleet avainasiat menestykselle. Iso kiitos koko joukkueelle!

Päivän tyyli: Markku Kanerva. Suomen valmentaja on harvoin viime vuosina pukeutunut tyylikkäämmin kuin vastustajan valmentaja. Nyt näin kuitenkin oli. Hyvä, Markku.

Päivän ilmiö: Valmentajan vaihto piristää. Lähes aina ensimmäinen ja toinen peli uuden valmentajan alaisuudessa tuottavat positiivista virinää joukkueeseen. Niin nytkin, mutta vasta EM-karsinnat kertovat totuuden Kreikan tasosta.Jos grafiikka yllä ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt