Huuhkajat voitti karsintalohkonsa! Maalin tappio Kreikassa riitti jatkopaikkaan

Niukka tappio Kreikassa riitti varmistamaan Suomen lohkovoiton ja jatkopaikan.

Suomi juhli jatkopaikkaa Ateenan illassa.

15.11.2018 23:41

Suomi on varmistanut Kansojen liigan alkulohkonsa ykkössijan!

Kreikka voitti torstaina Huuhkajat kotonaan Ateenassa 1–0, mutta ei voi enää nousta Huuhkajien edelle sarjataulukossa, kun yksi ottelukierros on pelaamatta.

Kreikka voi vielä yltää Suomen kanssa tasapisteisiin.

Joukkueiden keskinäisten otteluiden pisteet menivät tasan 3–3, mutta Suomi oli Kreikkaa parempi yhteismaalein 2–1, joten se sijoittuu varmuudella Kreikan edelle.

Jatkopaikka tarkoittaa Suomelle sitä, että Suomi on kahden voiton päässä paikasta EM-kisoihin 2020. Kansojen liigan yksiosaiset välierät ja finaali pelataan keväällä 2020.

Torstain ottelu alkoi puolin ja toisin melko tunnustelevasti.

Kreikka ei rynninyt ottelun alussa odotetulla vimmalla. Se pystyi silti tekemään ottelun avausmaalin.

Osuma nähtiin 25. minuutilla. Vasilis Torosidis keskitti ja Dimitris Pelkas pääsi puskemaan. Suomen maalivahti Lukas Hradecky torjui pallon eteensä, ja pallo kimposi maaliin epäonnekkaasti puolustaja Albin Granlundin jalasta.

Robin Lod (7) yritti karkuun Kreikan Leonardo Koutrisilta.

Suomella oli loistava paikka tasoitukseen vain muutama minuutti myöhemmin. Teemu Pukki syötti erinomaisesti takaviistoon kärkiparilleen Jasse Tuomiselle, mutta tämä laukoi loistopaikasta ohi Kreikan maalin.

Suomi aloitti toisen puoliajan pirteästi. Tuominen pääsi heti alussa jälleen vetopaikkaan, mutta tälläkin kerralla kuti meni ohi maalin.

Puoliajan edetessä Kreikka kuitenkin otti ohjat yhä vahvemmin, ja Suomella oli suuria vaikeuksia saada pidettyä palloa.

Kreikka ei kuitenkaan päässyt pallonhallinnastaan huolimatta kunnon maalipaikkoihin, ja Suomen juhlat käynnistyivät erotuomari Luca Bantin loppuvihellyksen jälkeen.

  • Katso kooste ottelusta alla olevalta videolta

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kreikka–Suomi 1–0 (1–0)

Maali: 25. Albin Granlund (oma maali) 1–0.

Suomen kokoonpano (4–4–2): Lukas Hradecky; Albin Granlund, Joona Toivio, Paulus Arajuuri (kapteeni), Jere Uronen; Robin Lod, Joni Kauko, Glen Kamara, Pyry Soiri (74. Fredrik Jensen); Teemu Pukki (90+3. Thomas Lam), Jasse Tuominen (83. Juha Pirinen).

Jos grafiikka yllä ei näy, voit katsoa sen tästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?