Teemu Pukki vahvasta maalitahdistaan: ”Vähän sellainen olo, että menee kaikilla kropan osilla sisään” - Huuhkajat - Ilta-Sanomat

Teemu Pukki vahvasta maalitahdistaan: ”Vähän sellainen olo, että menee kaikilla kropan osilla sisään”

Teemu Pukki on äitynyt kovaan syysvireeseen.

Teemu Pukki on äitynyt kovaan syysvireeseen.

Julkaistu: 9.10.2018 18:20

Vahvan syksyn pelannut hyökkääjä haluaa kurittaa Viroa ja Kreikkaa.

Peli kulkee, maaleja tulee ja mieli on korkealla.

Teemu Pukin viime kuukaudet ovat sujuneet vahvasti seurajoukkueessa Norwich Cityssä ja Suomen jalkapallomaajoukkueessa.

Siitä on osoituksena valinta Norwichin syyskuun pelaajaksi. Pukki oli ehdolla myös koko Englannin toiseksi korkeimman sarjatason eli Mestaruussarjan kuukauden pelaajaksi.

– Olen ollut Norwichissa mainiolla fiiliksellä ja hyvässä fyysisessä kunnossa. Heti alussa tuli onnistumisia, mikä ruokkii itseluottamusta, Pukki listaa.

Suomalaishyökkääjä on tehnyt Mestaruussarjassa viisi osumaa, mutta viime otteluissa verkko ei ole heilunut. Nihkeästi kautensa aloittanut Norwich on kääntänyt kurssinsa ylöspäin.

– Sarja on tosi tasainen. Tein maalin muun muassa rinnalla, ja oli vähän sellainen olo, että nyt menee kaikilla kropan osilla sisään. Muutamassa viime pelissä en ole viimeistellyt, mutta ihan hyvin nekin menivät.

Tällä hetkellä Pukin keskittyminen on maajoukkueessa, joka kohtaa perjantaina Kansojen liigassa vieraissa Viron. Ensi maanantaina urakka jatkuu kotiottelulla Kreikkaa vastaan.

Suomi on aloittanut Kansojen liigan 1–0-kotivoitoilla Unkarista ja Virosta. Pukki teki molemmissa peleissä maalin.

Mestaruussarja, maaottelut ja Englannin liigacup ovat tarkoittaneet Pukille erittäin tiivistä pelitahtia. Otteluruuhka ei helpota lähiviikkoina, sillä Norwich pelaa maaottelutauon jälkeen neljä ottelua kymmenen päivän sisällä.

– Aika lailla tahti on ollut peli, palauttava ja valmistava (harjoitus). On se aika hurjaa. Tiesin, että Englannissa pelejä on paljon, mutta ehkä tuli vähän yllätyksenä, että niitä on noin paljon. Toivottavasti saisi jossain välissä pari päivää huilia, mutta hyvin olen jaksanut, hän sanoo.

Päävalmentaja Markku Kanervan miehistössä on käynyt pieni myllerrys, kun muun muassa Niklas Moisander, Perparim Hetemaj ja Alexander Ring ovat vetäytyneet maajoukkueesta.

– On tietysti harmi, että hyviä pelaajia on lopettanut maajoukkueessa. Mutta heillä on ollut hyviä syitä, ja jokainen heistä on ollut loukkaantumisten kanssa tekemisissä, Pukki sanoo.