Huuhkajia vaivaa joukkopako – päävalmentaja Kanerva yllättyi: ”Tuleeko tästä trendi?”

Jo viisi huippupelaajaa on lopettanut lyhyen ajan sisällä uransa jalkapallon A-maajoukkueessa.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva on vuoden aikana saanut useita huonoja pelaajauutisia.

4.10.2018 7:04

Kari Arkivuo (35 vuotta), Niklas Moisander (33), Niki Mäenpää (33), Perparim Hetemaj (31) ja tuoreimpana Alexander Ring (27).

Kuluneen vuoden aikana Huuhkajissa on käynyt kova sulkasato, kun vielä hyvässä peli-iässä olevat pelaajat ovat ilmoittaneet lopettavansa A-maajoukkueuransa.

Etenkin Ringin tällä viikolla tekemä ratkaisu hätkäytti. Keskikenttämies on vasta noussut uransa huipulle Pohjois-Amerikan MLS-sarjan New York Cityssä.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva myöntää pelaajien joukkopaon yllättäneen. Hän aloitti maajoukkueen pysyvänä luotsina joulukuussa 2016.

– En tosiaan kyllä ihan olettanut, että näitä olisi tullut heti kättelyyn näin paljon, Kanerva sanoi Huuhkajien tiedotustilaisuudessa tiistaina.

Tilaisuudessa hän julkaisi pelaajavalintansa Kansojen liigan otteluihin Viroa ja Kreikkaa vastaan.

Huuhkajien pitkäaikainen kapteeni Niklas Moisander (vas.) keskittyy seurajoukkuepeleihin Werder Bremenissä.

Kanerva toivoo, että maajoukkuetehtävät jättäviä pelaaja ei ilmaannu lisää.

– Tuleeko tästä trendi? Toivottavasti ei. Vaikka meillä on pelaajia, suurmaihin verrattuna materiaalimme ei ole kuitenkaan laaja.

Väkisin Huuhkajissa ei ketään pidetä. Kanerva kertoo keskustelleensa jokaisen maajoukkuetehtävät jättäneen pelaajan kanssa.

– Kysymys on totta kai tärkeistä pelaajista. Heistä olisi iän puolesta voinut ajatella, että heille olisi ollut vielä käyttöä maajoukkueessa. Jokainen pelaaja tekee kuitenkin omat päätöksensä. Minä kunnioitan niitä, Kanerva sanoo.

Markku Kanerva sanoo kunnioittavansa pelaajien päätöksiä.

LUE LISÄÄ: Kommentti: Teemu Pukki pelaa 28-vuotiaana elämänsä jalkapalloa – yksi oivallus muutti kaiken

Ring perusteli maajoukkueuransa lopettamista pitkien mannerten välisten lentojen aiheuttamalla rasituksella.

Kanerva sanoo, että Huuhkajien taustatiimi on pyrkinyt optimoimaan pelaajien matkat niin, että maajoukkueeseen olisi mahdollisimman helppo tulla.

– MLS:ssä pelaaville pelaajille lennot ovat iso rasite myös sarjan sisällä.

– Toinen ongelma on se, että MLS:n otteluita pelataan kansainvälisten pelipäivien aikana. Pelaajat haluavat toki hoitaa myös seuravelvollisuutensa, joten tulee päällekkäisyyksiä. Seurojen pitää vapauttaa pelaajat maajoukkueisiin, mutta jotkut pelaajat puntaroivat tätä asiaa, Kanerva sanoi.

Viron ja Kreikan kohtaavassa Huuhkajien joukkueessa on mukana kaksi MLS-pelaajaa: pakki Jukka Raitala (Montreal) ja keskikenttämies Rasmus Schüller (Minnesota).

Kanerva ei halunnut valita Eremenkoa

Huuhkajien pitkäaikainen tähtipelaaja Roman Eremenko vapautuu lauantaina kahden vuoden dopingpannasta, jonka hän sai kärähdettyään kokaiinin käytöstä.

Keskikenttämies Eremenko, 31, siirtyi kilpailukieltonsa aikana Moskovan Spartakiin, joka kohtaa sunnuntaina Jenisei Krasnojarskin Venäjän pääsarjassa.

Tuossa pelissä Eremenko saattaa jo pelata mutta Huuhkajissa ei. Hän ei ole vieläkään ilmoittanut, haluaako jatkaa maajoukkueuraansa vai ei.

Roman Eremenko antoi positiivisen dopingnäytteen Mestarien liigan ottelussa Leverkusen–Moskovan TsSKA.

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva kertoi olleensa yhteydessä Eremenkoon mutta sopineensa tämän kanssa, että pelaaja itse ilmoittaa maajoukkueuransa tulevaisuudesta.

– Kunnioitan tätä sopimusta, Kanerva sanoo.

Olisitko valinnut Eremenkon tuleviin Kansojen liigan otteluihin, jos hän olisi ollut käytettävissä?

– Tässä vaiheessa en. Koska hän ei ole pelannut peliäkään kahteen vuoteen, hänellä ei ole pelituntumaa käytännössä ollenkaan, Kanerva vastaa.

LUE LISÄÄ: Huuhkajien kotiottelut alkavat lasten kannalta järjettömän myöhään – tässä on syy

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?