Huuhkajat

Huuhkajien luottopelaaja kertoi Suomen uudesta asenteesta: ”Kun menemme peleihin, voitamme”

Julkaistu:

huuhkajat
Suomi kesti jälleen tilanteessa, jossa se on niin usein kompuroinut.
Kello oli jo lyödä puolenyön Turussa, mutta Markku Kanervan huuhkajavankkuri ei muuttunut kurpitsaksi.

Kaunista se ei koko ajan ollut, mutta Suomi otti eilen toisen peräkkäisen voittonsa Kansojen liigan alkuun. Viro kaatui 1–0 Teemu Pukin maalilla. Kahden ensimmäisen lohkovaiheen ottelun tulos ei ole ainoastaan kuusi pistettä, vaan roimasti kasvanut joukkue.

– Juuri puhuimme tästä Jukka Raitalan kanssa. Nyt tuntuu siltä, että kun menemme peleihin, voitamme. On varma fiilis siitä. Viimeisen vuoden–puolentoista aikana se on tullut ja koko ajan vahvistunut, puolustuksessa uurastanut Joona Toivio iloitsi ottelun jälkeen.

– Heti alkuun maali, ja kun puolustamme näin hyvin kuin puolustamme, se riittää. Mutta kyllä mielummin pitäisin vähän enemmän palloa. Tekisimme pelin itsellemme helpommaksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kanervan Huuhkajat ei ole langennut samoihin sudenkuoppiin kuin edeltäjien aikana. Ennen Kansojen liigaa MM-karsinnoissa ja harjoituspeleissä saadut hyvät tulokset ja tärkeä pelillinen valmistautuminen näkyivät Turun illassa, jossa Viro ajoittain uhitteli mutta Suomi ei murtunut.

Viime vuosina on tullut tuskallisen tutuksi, että ilonaiheet ovat muuttuneet muutaman virheen myötä murheeksi. Nyt kantti alkaa vihdoin kestää. Pää ei painu yksittäisistä virheistä, ja sen seurauksena Suomen oma maali on pysynyt puhtaana kahdessa ottelussa peräjälkeen. Kanervan panostus puolustuspeliin saa kiitosta Toiviolta.

– Nyt joka jätkällä on parempi itseluottamus. Puolustamme niin hyvin joukkueena. Kaikki tietävät oman roolinsa ja täyttävät sen. Tulokset tietysti myös auttavat. Ne ovat olleet hyviä viimeisen vuoden ajan.

Kun hasardit loistavat poissaolollaan, pääsevät Pukki, Pyry Soiri ja kumppanit loistamaan. Suomi loi tukun kelpo tekopaikkoja, ja aineksia oli useampaankin osumaan. Kuten kävi Unkariakin vastaan, paikkoja ei käytetty.

– On hyvä kysymys, miksi niistä ei saatu sisään. Pitää parantaa, ja ensi pelissä menee sitten, kapteeni Tim Sparv mietti ottelun jälkeen.

– Luomme hyvin maalintekopaikkoja hyökkäyspelissä. Viimeinen skarppaus boksin sisällä puuttuu.

Kippari ei malttanut olla hymyilemättä Suomen mainiota alkua Kansojen liigassa: kaksi ottelua, kaksi voittoa. Ja kiitos Unkarin voiton Kreikasta, paikka yksin lohkokärjessä.

Pysäyttääkö Suomea enää mikään?

– Heh! Alku on ollut hyvä, mutta vielä on neljä peliä jäljellä. Olen sanonut aiemmin, että Kreikka on suosikki, ja heitä vastaan on kaksi peliä jäljellä. Paljon on tekemistä vielä.

Sparv peräsi Suomelta parempaa pallollista peliä johtoasemassa. Sama kaava tuntui toistuvan Unkari-pelistä. Toisen jakson edetessä Suomi ei pystynyt tuomaan puolustajia helpottavia pallonhallintajaksoja.

– Haluaisin, että meillä olisi enemmän rohkeutta pitää palloa ja luoda momentum. Vedämme pitkän pallon liian usein.

Sparv yritti auttaa pallollista peliä keskikentällä, Toivio ensin topparina ja lopussa oikeana puolustajana. Toivionkaan mielestä Suomi ei onnistunut siinä niin hyvin kuin olisi pitänyt.

– Tiesimme, että Viro prässää korkealta ja pystyimme liian harvoin purkamaan sen. Kun pääsimme, menetimme pallon liian nopeasti.

Suomi pelaa seuraavat Kansojen liigan ottelunsa kuukauden kuluttua. Ensin vastassa on toistamiseen Viro ja pelipaikkana sillä kertaa Tallinna. Sen jälkeen vastaan asettuu lohkon suosikkijoukkue Kreikka Tampereella. Niiden pelien jälkeen tiedetään paremmin, onko Suomella oikeasti edellytyksiä lohkovoittoon ja jatkopeleihin. Mutta mikäli tämän joukkueen itseluottamuksesta ja pelivarmuudesta voi mitään päätellä, niin nyt joukkue uskoo aidosti mahdollisuuksiinsa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt